Lekker sporten in de frisse buitenlucht? Alleen of in teamverband? Roeien is de ideale sport om in conditie te komen en te blijven.

De voordelen van roeien:
Roeien is voor alle leeftijden 
Je bouwt rustig een goede conditie op
Je bent buiten bezig in de natuur 
Roeien kan het hele jaar door
Je kan recreatief- of wedstrijdroeien.

Roei je bij Roeivereniging Rijnmond, dan roei je bij een écht gezellige vereniging. Voor informatie en vragen kun je op zaterdag om ca. 12.00 uur naar de vereniging komen, dan is er altijd iemand aanwezig om je wegwijs te maken in deze gezonde teamsport. Voor meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Werkweekend 10 en 11 maart

Onder een nog wat voorzichtige lentezon was het op 10 en 11 maart weer schoonmaken geblazen. Van bak tot dak en van boot tot sloot onderging de hele vereniging een frisse beurt.


Onder leiding van Marijn Rietveld lieten velen van onze leden en maar liefst 35 vrijwillige studenten geen vuiltje of stofje liggen. De NLDoet klusactie leverde zo een flinke bijdrage aan dit schoonmaakweekend.

Afbeeldingsresultaat voor nldoet logo
Zelfs tandenborstels kwamen eraan te pas om de kleinste kieren te reinigen. Roeivereniging Rijnmond is weer helemaal klaar voor een schitterend roeiseizoen.

 

Lees meer...
 
knaldiner op woensdag 7 maart

Knallen voor de club organiseert op woensdag 7 maart om 18:00u Pasta Italiana

Geef je op bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 
Rotte Roei Competie 27 Januari

Zaterdag 27 Januari was het weer zover de 5de wedstrijd van een reeks van 7 wedstrijden ,en de 1ste in het jaar 2018. Aan deze wedstrijd deden ruim 50 teams mee waaronder 6 Rijnmond teams. De weersomstandigheden waren redelijk, wind tegen , droog  wel koud maar in ieder geval veel beter als de vorige RRC .De Rijnmond teams deden het prima Team Paul & Rinus stuur Ellen  werden  10de in een gecorrigeerde tijd van 20.04 min Team Therese Mieke Paul en stuur Cock 21ste gecorrigeerde tijd 21,51 Team Mieke Karen Toby Hugo met stuur Jacob Jan 31ste in een gecorrigeerde tijd van 22.18 (realiseerde wel de snelste geroeide tijd 21.21) . Patrick in zijn skiff 32 ste gecorrigeerde tijd 22,26. Team Jannie -Eline Jeanette en stuur Hiske verbeterde in hun 2de  wedstrijd ruim  de tijd van de 1ste wedstrijd . Team Aquajet de dames die de Ringvaartregatta gaan roeien waren zeer enthousiast ,deden voor het eerst mee , en kunnen terugkijken op een uitstekende wedstrijd .

 
Pubquiz 2018

Daar is ie weer!

Op vrijdag 16 februari 2018 vanaf 19:00u is er weer een PUBQUIZ.

Voor wie niet weet wat een Pubquiz is. Teams van 4 personen beantwoorden samen een serie vragen –grappige , populaire, weetjes en watjes ... Gezelligheid en hilariteit voeren de boventoon. We spelen zes of zeven rondes en natuurlijk met een hapje en een drankje. De Pubquiz is zo samengesteld, dat die geschikt is voor iedereen. Dus ook de jeugd is hierbij uitgenodigd!! En voor het beste team hebben we

Lees meer...
 
4de Rotte Roei Competitie

30 December was de dag dat de laatste RRC van het jaar 2017 werd georganiseerd. Aan deze wedstrijd deden 35 ploegen mee waaronder 3 van Rijnmond .Te weten een 4* de Schie met Lisette Karen Jacob Jan Hugo stuur Toby. Een C3* met Jannie Jeanette Eline en stuur Hiske .Team met C3* was eerst 4* met boot de Reitdiep maar door de weersvoorspellingen en daardoor te verwachte lichamelijke problemen haakte een roeier af , zodat plan B uit de kast gehaald moest worden dit met Paul Mieke Rinus en stuur Hans.


De weersomstandigheden heden waren bij vertrek windkracht 5 en mee.Start was bij het gemaal intussen was de wind flink toegenomen naar stormachtig windkracht 6 en dat frontaal tegen .Als 1ste starten team Lisette gevolgd door team Paul en daarna team Jannie. Team Toby realiseerde de snelst geroeide tijd. Team Paul de snelste gecorrigeerde tijd ( boottype aantal personen leeftijd en geslacht ) en werden keurig 20ste in een veld van 35 deelnemers .
Team Lisette 28ste en het team Jannie keurig 2de in hun categorie .Complimenten voor dit team wat zij presteerde in hun 1ste wedstrijd met deze extreme weersomstandigheden .Rest nog te vermelden dat de foto's zijn gemaakt door Mieke Jobde die ons tevens luid aanmoedigde tijdens deze wedstrijd.

 
24-uurs 2018

De 24 uur van de Rotte 2018 wordt gehouden tussen vrijdag 15 juni 19.00 uur en zaterdag 16 juni 19.00 uur.

De 24 uur van de Rotte is een roei-prestatietocht die jaarlijks rond de langste dag gevaren wordt over de rivier de Rotte. De deelnemers roeien gedurende dit etmaal zoveel mogelijk ronden van elk 15 kilometer tussen Roeivereniging Rijnmond en Café Oud Verlaat. De gezellige roeivereniging is 24 uur open voor eten, drinken en verzorging.
Op beide aanlegplaatsen ontvangen deelnemers een stempel op een stempelkaart. De stempelkaart staat voor een individuele prestatie. Gedurende de 24 uur kan in alle boottypen gevaren worden, van skiff tot dubbel acht. Roeiers kunnen zich individueel inschrijven of in ploegverband. Omdat de prestatie individueel is, kan de samenstelling van de roeiploeg gedurende 24 uur wijzigen. De unieke opzet van de 24 uur van de Rotte biedt zodoende elke roeier de kans om naar eigen vermogen te presteren.

KNRB Marathon Klassement

De 24 uur van de Rotte is opgenomen in het KNRB Marathon Klassement. Ook hier

Lees meer...
 
Werk aan de winkel

Op woensdag 14 februari werd voorlichting gegeven over het E-captain leden beheer systeem door Harry, Marije en Muriel. Er is al heel veel werk verzet in meer dan 600 uur.


Het ledenbestand is over, de financiele administratie 2018 is gestart. De eerste e-mails over komende evenementen zijn geautomatiseerd verzonden en de contributie-facturen zijn grotendeels automatisch aangemaakt. In de komende tijd worden de mogelijkheden die E-Captain biedt verder opgezet en ingezet voor onze club!

 
Volle bak!

Het is de afgelopen weken al een paar keer gelukt om met de scull-acht op pad te gaan.

Dat valt niet tegen! Het lukt in wisselende samenstelling om een watervrije boot te maken en te houden. We worden wel wat jaloers nageroepen door Maas leden dus graag het alarm aan bij het afsluiten van de loods.

 

 
RV Rijnmond

._.

 
RIC Roei Marathon

Op 23 December werd door RIC georganiseerd de RIC roei marathon niet voor watjes, Aan deze marathon die meetelt voor het roei marathon klassement 2018 deden 67 teams mee , waaronder 2 Rijnmond teams dit met gehuurde boten  C3* en C4* van RIC. Team met boot C3* bestond uit Hans Wilma Cristine en Jarl die de plaats van Cock had ingenomen die door griep was geveld . Klasse van Jarl om op laatste moment in te springen en dank namens zijn team .Het andere team C4* bestond Ellen Mieke Hugo Paul en Rinus .Deze marathon ging onder matige weersomstandigheden via Abcoude en de grachten van 020 .Op de uitslagenlijst kwam achter het team van Hans DNF te staan .Dit bleek na protest op een misverstand te beruste .Zij eindigde ruim binnen de toegestane tijd .Het team van Paul C4* eindigde keurig op een 8ste plaats in een veld van 40 teams die deelnamen aan de prestatie tocht .Al met al ging een ieder na het diner met een tevreden gevoel huiswaarts .

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Voor het helpen achter de bar is een certificaat vereist. Sinds kort is het niet meer nodig een avondsessie bij te wonen voor de Instructie Verantwoord Alcohobeleid. Haal je diploma on-line! Het is nodig ter voorkoming van een hoge boete of sluiting van de bar. Het is een van de weinige verplichtingen die RV Rijnmond kent.   Nieuwe leden dienen dit certificaat binnen een jaar na afroeien te behalen. Het IVA certificaat is je leven lang geldig.

Ga hiervoor naar http://www.nocnsf.nl/iva

Als je het e-mailadres van de vereniging (rvrijnmond@tiscali.nl) invult krijgen wij een copie toegezonden.

 

Tip:

wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

Buienradar, prognose 2 uur vooruit
Motregenradar, actueel
Windradar, actueel 

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

International

Welcome!

Rijnmond Rowing Club is delighted to welcome new members. 

The club is located on the picturesque river Rotte in Rotterdam. If you are an experienced rower or just wishing to try a new and exciting sport you can contact our club by following the links on the Rijnmond Club page. There are always positions within our teams throughout the week, during the day or in the evening. We have a flexible schedule so we can work with most availabilities.

Specialist coaches are standing by to advise, train and inform, with many volunteers available to instruct according to your ability.
Don't delay contact today:

Colofon

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM
HOLLAND

Tel: 010-4129918

info@rvrijnmond.nl

Roei commissaris:
Rolf de Jong, 06 45023587

 

 

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.