Kerstbijeenkomst donderdag groep

Met een toespraak van YvonneM begon de traditionele donderdag bijeenkomst.

Bijpassend weer zorgde voor een gezellig vol clubhuis! Voor het komend jaar heeft midweek roeien weer een tiental leuke tochten gepland.

 
Kerstborrel zaterdag 16 december

Dit jaar is de kerstborrel geprikt op zaterdag 16 december, van 15.00u tot 17.30u.

 
Roeien kent geen seizoenen...

De roeisport gaat het hele jaar door en kent geen seizoenen. De barcie wel en die biedt op donderdag 29 november vanaf 18:30u als hap voor na het roeien: kaasfondue!

 
Snert tocht naar Delfshaven

Via de info mail kreeg ik het bericht dat er op 4 November een snerttocht naar Delfshaven op het programma stond.Aangezien ik reeds een aantal jaren lid ben bij RvRijnmond en ik nog nooit aan een tocht had deelgenomen leek het mij een uitgelezen mogelijkheid om eens aan deze tocht deel te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Via de toercommissie mij ingeschreven. Bericht ontvangen dat ik mij om zaterdag morgen om 10.00u op de club moest melden, Dit mits de weersomstandigheden zouden meewerken.Ik mij om 10.00u gemeld en na de bekendmaking boten indeling en het  naar buiten brengen van de boten al roeiend via de sluis naar Delfshaven vertrokken.Aldaar werden wij getrakteerd op een bakje koffie ( bij de Havenmeester )en was er gelegenheid om de bezienswaardigheden te bekijken in Delfshaven.Klokslag 13.30u werd de terugtocht aanvaard .Uiteraard weer via de sluis naar RVRijnmond .Daar aangekomen  werden wij ontvangen met een heerlijke kop erwtensoep .Al met al een zeer geslaagde dag.Rest mij de toercommissie te bedanken voor de uitstekende organisatie. Tevens leden die nog nooit aan een toertocht hebben deelgenomen te adviseren om dit toch eens doen .Ik kan namelijk uit ervaring spreken .

 

 

 
Ineke afgezwaaid na 14 jaar.

De donderdag roeiers die jarenlang koffie, thee en tosties bediend kregen hielden een afscheidsreceptie voor InekeB, als dank voor de gezellige ontvangsten na het roeien. Na 14 jaar cateren vindt Ineke het tijd worden voor een nieuwe uitdaging, "maar jullie kunnen me hier nog vaker vinden".


In een speech werd Heintje Davids aangehaald maar dat is een beetje wensdenken misschien. Inie en Dinie kregen ons warm na een sneeuwbui op het water en hielden ons koel op een zonnig terras. Gelukkig, Diny gaat nog door en krijgt misschien een nieuwe assistent.  De donderdag inloop-roeien groep heeft in wisselende samenstelling zo'n 40 roeiers. Op deze afscheids ochtend

Lees meer...
 

Lekker sporten in de frisse buitenlucht? Alleen of in teamverband? Roeien is de ideale sport om in conditie te komen en te blijven.

De voordelen van roeien:
Roeien is voor alle leeftijden 
Je bouwt rustig een goede conditie op
Je bent buiten bezig in de natuur 
Roeien kan het hele jaar door
Je kan recreatief- of wedstrijdroeien.

Roei je bij Roeivereniging Rijnmond, dan roei je bij een écht gezellige vereniging. Voor informatie en vragen kun je op zaterdag om ca. 12.00 uur naar de vereniging komen, dan is er altijd iemand aanwezig om je wegwijs te maken in deze gezonde teamsport. Voor meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Rotte competitie 25-11

Op 25-11 was alweer de 3de Rotte Roei competitie wedstrijd . Aan deze wedstrijd deden deze keer 2 Rijnmond teams mee, te weten team Paul van Heugten met Carla Mieke en stuur Eline dit in een C3* boot.Het andere team bestond uit Paul Kaan Rinus Hugo Vitters Hugo Visser en stuur Ellen dit in een 4* boot . De weersomstandigheden waren prima droog weer en weinig wind .Het deelnemers veld bestond uit let op !  68 teams . Het team van Paul v Heugten realiseerde een geroeide tijd van 26.14 gecorrigeerde tijd 20.53 gem snelheid 10.620km p/u en eindigde keurig op de 28 ste plaats. Het team van Paul Kaan realiseerde een geroeide tijd van 20.45 gem snelheid 13.428 km p/u gecorrigeerde tijd 20.55 en eindigde op de 30 st plaats . Al met al prima resultaten. De wedstrijdcommissie hoopt volgende keer op meer deelnemers van RvRijnmond jong of oud geroutineerd of beginner het maakt niet uit .Afgelopen zaterdag bestond het deelnemers veld uit de leeftijd van  12 jaar tot 80 jaar .Dus Rijnmonders schroom niet en schrijf je de volgende keer ( als team ) eens in . Dt om deze ervaring een keer op te doen . De wedstrijdsecretaris .

 

 

 
8* in onderhoud

De 8* in onderhoud .Nadat de boot helemaal is opgeknapt geschuurd gelakt en opnieuw is opgeriggeerd en afgesteld werd er donderdag 16 november een proeftocht georganiseerd .


Net van het vlot vertrokken werd er geconstateerd dat er een scheur in het spant zat .Een plaats werd opgeofferd en de tocht naar oud verlaat kon doorgaan .Tijdens deze tocht werden geen afwijkingen meer geconstateerd en was het voor een ieder een feestje om in de 8* te roeien .Na deze tocht  werd de 8* zodanig in de loods opgeborgen dat de mannen van de materiaal commissie zie foto Marijn Paul en Rob deze boot weer konden repareren .

En dat gebeurde zeer vakkundig . Volgende week nogmaals een proeftocht .Ik ben er van overtuigd dat deze dan 100% goed zal zijn . RC

 
2de wedstrijd Rotte Roei Competitie

28 Oktober was het weer zover 2de wedstrijd van Rotte Roei competitie  2017-2018 .Aan deze wedstrijd namen een record aantal deelnemers deel 186 verdeeld over 59 boten .Het aantal deelnemende Rijnmonders was 15 verdeeld over 3 4* boten . Door de weersomstandigheden werd er vertrokken vanaf het gemaal en niet vanaf de molen . Deze route is 5.14 km tov de route molen ongeveer 500m meer . De Rijnmonders weerden zich prima team Paul Steven Hugo Rinus met stuur Ellen finishten met een gecorrigeerde tijd van 23.58 op de 27ste plaats Team Peter Auke Marjan Karin en stuur Hiske 43ste gecorrigeerde tijd 25.01 en het team Paul Roel Carla Mieke met stuur Marije  met gecorrigeerde tijd van 26.42 .Al met al een zeer geslaagde dag

 
De Groene Hart Marathon

De Groene Hart Marathon georganiseerd door RV Alphen werd gehouden zaterdag 23 september . Deze marathon vond plaats onder uitstekende weersomstandigheden volgens de wedstrijdleiding aldaar is dat elk jaar het geval . Aan deze marathon deden let op 33 boten mee , in boot type C2*  C4* en Wherry,s waaronder 1 Rijnmond team . Te weten met Roel Ellen Mieke Paul en Hugo .Dit in een geleende boot  C4* van RV Alphen .De Rijnmond ploeg was om 7.00u van huis gegaan om te starten om even 8.00 u . Deze marathon ging over 59 km waarvan 3,5 km door Leiden waar aldaar de tijd werd stil gezet en er tijd was om koffie met een appelpunt te nuttigen .In een veld van 33 teams werd Rijnmond uiteindelijk 14 de in een tijd van 6.07 u waarlijk een prima prestatie .Na een hapje en een drankje werd er zeer te tevredenen op huis afgegaan .

 

 

 
Tromp Marathon

In Hilversum bij vereniging de Tromp werd op 9 september de Tromp marathon georganiseerd . Een marathon over de Vecht en de Loosdrechtse plassen door 3 sluizen waarvan een met zelfbediening ..De weersvoorspelling was regen-hagel en onweersbuien en ferme windstoten .Uiteindelijk viel het allemaal gelukkig mee. Aan de marathon deden mee 2 Rijnmond teams te weten Hans Jannink Regi de Hahn Wil Keijzer Yvonne Meerman en Cristine van Iperen ( Cristine haar 1ste marathon ) Het andere team bestond uit Paul v Heugten Carla Deutekom Mieke Commijs Paul kaan en Ellen Bentvelsen .Beide teams in een gehuurde boot van roei vereniging  Tromp .De Rijnmonders  deden het prima en keerden na een drankje voldaan richting huiswaarts

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Tip:

wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

Buienradar, prognose 2 uur vooruit
Motregenradar, actueel
Windradar, actueel 

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

International

Welcome!

Rijnmond Rowing Club is delighted to welcome new members. 

The club is located on the picturesque river Rotte in Rotterdam. If you are an experienced rower or just wishing to try a new and exciting sport you can contact our club by following the links on the Rijnmond Club page. There are always positions within our teams throughout the week, during the day or in the evening. We have a flexible schedule so we can work with most availabilities.

Specialist coaches are standing by to advise, train and inform, with many volunteers available to instruct according to your ability.
Don't delay contact today:

Colofon

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM
HOLLAND

Tel: 010-4129918

info@rvrijnmond.nl

Roei commissaris:
Rolf de Jong, 06 45023587

 

 

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.