Rotte Roei Competitie 2017-2018

Rotte Roei Competitie 2017-2018: we gaan weer beginnen ! De data voor de RotteRoeiCompetitie 2017-2018 zijn:
23 september ‘17, samen met de Rotterdam Head First Race op de WA-Baan. Zie komend apart bericht.
28 oktober ‘17,
25 november ’17,
30 december ‘17,
27 januari ‘18,
24 februari ‘18,
24 maart ‘18
De start is steeds om 10:00 uur.

 
RVRijnland Marathon

OP 26 augustus werd georganiseerd de RVRijnland marathon te Leidschendam. Dit over een afstand van 53.8 km .Aan deze onder prima weersomstandigheden georganiseerde wedstrijd deden ruim 20 teams mee , waaronder 3 Rijnmond teams . Te weten Team Jarl Cock Hugo Marian en Ellen in een C4* Team Paul & Paul Carla Mieke en Rinus in een C4* Team Hans Ben Bert en Yvonne in een C3*  De omstandigheden om te roeien waren wisselend weer was prima maar daardoor waren  er veel plezierboten op het water die het roeien bemoeilijkte . Desondanks deden de Rijnmond teams het uitstekend . Te vermelden dat het Rijnmond team met Hans Bert Ben en Yvonne 2 debutanten in hun midden hadden te weten Hans en Bert die voor het eerst een marathon gingen roeien , dit met 2 zeer ervaren marathon roeier/ster  Ben en Yvonne.Echt super knap wat deze hebben gepresteerd klasse . Na afloop werd er door Rijnland een BB aangeboden  waar onder genot van een drankje werd bijgepraat over de gedane inspanningen .Rest te vermelden dat het team van Paul & Paul Carla Mieke en Rinus er geen genoeg van kregen door 2x verkeerd te varen in Leiden 2KM korter maar de laatste etappe 7 km langer ( stuur ondergetekende )  wat resulteerde in een totaal afstand van 59 km de  Wedstrijdsecretaris

 

 
Nieuwe leden avond 9 november

Op de nieuwe leden avond hoor je alles over onze vereniging en kun je al je suggesties en vragen kwijt. Ook kun je aan teambuilding doen. Je hoort over de vaste dagen en tijden voor inlooproeien waarop je altijd mee kunt roeien. Toer- en wedstrijdroeien kan je heel laagdrempelig oppakken, dit is de avond om daarover alles te weten te komen. Maak plaats in je agenda voor deze bijzondere avond voor je roei-carriere: donderdag 09 november, 19:30u, in het clubgebouw.

 
Oorsprong Rotte tocht 2017 afgelast

De Oorsprong van de Rotte tocht voor zaterdag 1 juli is afgelast door onze toercommissie in verband met de verwachte weersomstandigheden.

 
Hilti Rules

Dinsdag 13 juni lag de volledige directie van Hilti Nederland opgelijnd voor de start. Na slechts twee trainings sessies bij RV Rijnmond, waarvan een in de bak wegens harde wind, werd op het Noorderkanaal al een heel behoorlijke onderlinge wedstrijd geroeid.

Het TopTeam trekt nog 6 maanden uit voor roei- stuur- en coachlessen. Met een gezamelijk ontbijt werd deze keer

Lees meer...
 
Ringvaart '17 afgeblazen (met 100km/u)

Ringvaart Regatta 2017 weggewaaid

De Ringvaart Regatta 2017 is afgelast. Met windstoten van 100 km/uur was het onverantwoord de 180 boten over de Kaag te laten roeien. Vastgesjorde boten in Leiderdorp vormden een trieste getuigenis van deze moeilijke maar terechte beslissing. De zes boten van Rijnmond zijn inmiddels weer in onze veilige loods teruggekeerd.
De 25 teleurgestelde Rijnmond-roeiers zullen een jaar langer moeten trainen. Voor wie van hen zich vóór 1 november weer inschrijft, zal dezelfde boot gereserveerd worden. De datum is 6 juni 2018

Dit komend weekend worden met de DdH Acht van Paul Kaan nog teamfoto's gemaakt om de sponsors in ieder geval te bedanken voor hun bereidwilligheid!

 
Knallen met de keuken

Voor na het roeien: Boboti, rijst, salade en verrukkelijk dessert, woensdag 06 september 18:30u. Opgeven kan via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Correctie factoren

Diverse leden hebben mij gevraagd hoe en wat de betekenis is van correctie factoren .Hoe ouder hoe meer correctie .Het volgende bij het ouder worden ( begint bij 25 jaar ) nemen de dwarsgestreepte spieren of Sarcopenie met 1% per jaar aan spiermassa en spierkracht af .Dit leidt tot een gemiddeld verlies van 30% spierkracht en 40% spiermassa tussen de 25 en 70 jarige leeftijd .Deze afname tussen 25 en 50 jaar gaat heel geleidelijk , boven de 50 jaar gaat dit sneller .Daarom is het goed en belangrijk om veel te werken aan intensieve krachttraining tevens veel te sporten oa roeien is erg belangrijk om dit proces te vertragen. Bovenstaande vraag is nu duidelijk hoe ouder hoe meer compensatie je krijgt tevens is er nog een correctie wat boot betreft een C boot krijgt meer compensatie dan een gladde boot .Bijvoorbeeld tijdens de RRC wordt zowel een correctie toegepast bij leeftijd als bij boot type .Deze correctie factoren zijn allemaal bedoeld dat een ieder gelijke kansen heeft om aan wedstrijden deel te nemen .

 
Zinderende 24-uurs 2017

Met een deelname van 94 roeiers, onder wie gastroeiers van 5 andere roeiverenigingen, en een totaal afgelegde afstand van Rotterdam naar Tel Aviv (3.300 kilometer), was deze jaarlijkse marathon een groot succes. Marathon-coryfee Hessel Tacoma (van de marathoncommissie van de roeibond) roeide veruit de langste afstand: 150 kilometer. En dat in zijn eentje! In totaal roeiden maar liefst negen boten 's nachts door tussen de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat.
Het belangrijkste doel van de 24 uur van de Rotte is plezier hebben met elkaar en met de roeisport. Ook roeiers met weinig ervaring of een beperking nemen deel. Zij roeien misschien een kortere afstand, maar wel met evenveel enthousiasme.
Naast een geweldige sfeer bracht de 24 uur van de Rotte ook nog eens een kleine 2.000 euro op voor de verbouwing van de trainingsruimte.
Klik op Lees Meer voor de foto-impressie:

Lees meer...
 
24 uur van de Rotte / Marathon

De 24 uur van de Rotte is een roei-prestatietocht die jaarlijks rond de langste dag gevaren wordt over de rivier de Rotte. De deelnemers roeien gedurende dit etmaal zoveel mogelijk rondes van elk 15 kilometer tussen Roeivereniging Rijnmond en Café Oud Verlaat. Dit jaar is de 24-uurs tussen vrijdag 16 juni 19.00 uur en zaterdag 17 juni 19.00 uur. Onze roeivereniging is 24 uur open voor eten, drinken en verzorging.

Vanaf 2017 is de 24 uur van de Rotte opgenomen in het marathonklassement van de roeibond.
Voor meer informatie en voor inschrijven: klik op lees meer...

Lees meer...
 
ERM 2017 weer 24 kruisjes behaald!

De Elfsteden Roei Marathon 2017 had 3 Rijnmond boten in de race. De marathon was hier te volgen: http://tourmonitor.eu/esrm/esrm2017/. Alle ruim 100 boten zijn hartje nacht net Dokkum-rond en de eerste ploeg is exact om 00:00u langs de Wetterwille.   De Rijnmond teams hebben nummers 85 (12 teamleden) 78 (6 teamleden) en 103 (6 teamleden).

....Update om 11:00u; Alle drie de boten nog in de race, de voorste boot voorbij Workum op een mooie positie 54. Het is de 103 met 6 roeiers die blijkbaar goed de nacht zijn doorgekomen! Helaas werkt op net die boot de transponder niet zodat alleen de stempeltijden de positie doorgeven. Ook de 85 en de 78 zijn nog onderweg en ze zitten al lange tijd kort op elkaar.


...Update 12:00u: de transponder werkt weer en de 103 vaart net Bolsward in met een mooie 10,1 km/u. Op dat moment krijgen de 85 en de 78 hun stempel Workum.

...Update 17:00u: de bemanning van de 103 doet een laatste wissel bij Deinum en moet binnen 3 uur de stad Leeuwarden door trappen. Dat gaat wel lukken!! Team 85 zit hier bijna 1,5 uur achter en dat wordt dus best spannend Team 78 sluit op 2 minuten daarachter aan. De lichte tegenwind op het laatste stuk van windkracht 2 OZO is vast wel goed te doen maar in de stad Leeuwarden is het nu 31 graden...

Update 18:15u: Team 103 the Buffelloos is gefinished! Eindtijd 21:46:05u.Update 19:27u: Teams 85 en 78 naderen de finish..... eindtijd 23:07.48 en 23:17:50u. Weer 3 Elfstedenplaatjes voor de boten verdiend en alle 24 Rijnmond deelnemers hebben hun Elfstedenkruis behaald!


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Verwerking van persoonsgegevens

Lees meer...
 

Voor het helpen achter de bar is een certificaat vereist. Sinds kort is het niet meer nodig een avondsessie bij te wonen voor de Instructie Verantwoord Alcohobeleid. Haal je diploma on-line! Het is nodig ter voorkoming van een hoge boete of sluiting van de bar. Het is een van de weinige verplichtingen die RV Rijnmond kent.   Nieuwe leden dienen dit certificaat binnen een jaar na afroeien te behalen. Het IVA certificaat is je leven lang geldig.

Ga hiervoor naar http://www.nocnsf.nl/iva

Als je het e-mailadres van de vereniging (secretaris@rvrijnmond.nl) invult krijgen wij een kopie toegezonden.

 

Tip:

wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

Buienradar, prognose 2 uur vooruit
Motregenradar, actueel
Windradar, actueel 

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

International

Welcome!

Rijnmond Rowing Club is delighted to welcome new members. 

The club is located on the picturesque river Rotte in Rotterdam. If you are an experienced rower or just wishing to try a new and exciting sport you can contact our club by following the links on the Rijnmond Club page. There are always positions within our teams throughout the week, during the day or in the evening. We have a flexible schedule so we can work with most availabilities.

Specialist coaches are standing by to advise, train and inform, with many volunteers available to instruct according to your ability.
Don't delay contact today:

Colofon

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM
HOLLAND

Tel: 010-4129918

info@rvrijnmond.nl

Roei commissaris:
Rolf de Jong, 06 45023587

 

 

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.