LMC Slinge in opleiding bij RV Rijnmond

Ook dit voorjaar maakt een groep scholieren van LMC Slinge kennis met de roeisport. In de maanden mei en juni komen zij fietsend vanaf Rotterdam Zuid naar het clubhuis om daarna snel in de boten aan de slag te gaan.

Samed en Bekir hebben zelfs gestuurd waardoor we er niet aan zullen ontkomen om alle leerlingen die ervaring aan te bieden! Het is een leuke en leergierige groep en de instructeurs gaan hiervoor graag

Lees meer...
 
PAC loopt binnen


Dinsdag 16 juni kwamen 33 sporters van Nederlands oudste atletiekvereniging  P.A.C. een kijkje nemen bij onze roeivereniging. Het bleek een buitenkans om met prachtig weer, nauwelijks wind en sportieve en gezellige lui het water op te gaan! Daar moest natuurlijk nog wel even een kleine instructie aan voorafgaan en onze roeibak werd benut om in gemiddeld 8 minuten per 'shift' vaardige roeiers

Lees meer...
 
Knaldiner

Knallen voor de Keuken! organiseert andermaal:
Eten in de Kombuis!

Woensdag 8 juli 18.30 uur kantine RV Rijnmond

Eet je mee? 9 euro per persoon exclusief een drankje opgeven: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor een heerlijke maaltijd en gezellige muziek denk erom: vol is vol...
RenaE MiekeC en CarlaD muziek: Denis A

 
Ringvaartregatta 2015

Beste Rijnmonders op 3 Juni is het moment daar 8 Roeiers en een stuur willen de uitdaging aangaan om 100km aan een stuk  te gaan roeien,De ploeg genoemd de Rijnmond 8 is daarvoor reeds enkele maanden in training .Zelfs een trainings weekend werd daarvoor georganiseerd. Wil men deze ploeg volgen volgt deze link https://twitter.com/RijnmondHeren8.

 
Dutch Masters Open

Beste Rijnmonders op 13 juni wordt op de Willem Alexander baan de Dutch Masters Open georganiseerd .dat is een boord-aan -boord race over een afstand van 1000m.Schroom niet om je in te schrijven .Alle categorieën zijn aanwezig ook een programma voor beginnende junioren .Inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Een prima gelegenheid voor jong en oud beginner of gevorderde om mee te doen .

De wedstrijdcommissie

 
Rotte Bokaal

Op 25-26 April werd georganiseerd op de WA baan de wedstrijd om de  Rotte Bokaal totaal aantal inschrijvingen 365 verdeeld over 33 nummers .Voor RVRijnmond waren actief  bij het onderdeel J16 2X  Gillis Deiters en Gillis Oome in de Dubbele Wiericke dit onder leiding van coach  Marijn .Zij deden het in hun wedstrijd uitstekend wat zenuwachtig en voorzichtig van start gaande gooide zij alle schroom van zich af en begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace. Helaas kwamen zij net iets te kort om de overwinning naar zich toe te halen .Maar na deze wedstrijd was het gevoel goed en proefde het naar meer .

De wedstrijdcommissie

 

 
Spanning op de Ringvaartregatta

Ze hebben het voor elkaar! De Rijnmond-acht ging vanochtend van start met een pittige westenwind. Om 09:38u werd na iets meer dan 2 uur het eerste checkpoint bij Oude Meer gepasseerd en lag ons  'startnummer 66' op 21e positie. Het tweede controlepunt werd om 11:29 aangetikt met veldpositie 39 en een totale tijd van 04:05 uur.

Lees hier meer over deze 40e editie.

Checkpoint 4 (Leiderdorp) is bereikt om 15:55u in positie 39. Dat is heel verdienstelijk want Rijnmond is tussen de snelle boten van start gegaan en hield deze positie urenlang vast. Bijzonder detail: de man met de hamer stond op slechts 5km van de finish. Het team eindigde exact weer op positie 66 met een mooie finaletijd in Delft van 11u 27m 13 s om 19:26u. De race werd  live weergegeven op: http://toervolger.nl/display/. Hier zijn ook de uitslagen vermeld. Vorig jaar roeiden Mark Jobse  en Bart v Haperen  deze regatta in een 2-zonder.

 
Elfstedentocht 2015

Vrijdag morgen vroeg gingen een aantal gemotiveerde Rijnmonders  (roeiers en begeleiders )richting Friesland.Reden het roeien van de elfstedentocht 2015 .Onder wisselde weersomstandigheden presteerden de Rijnmonders uitstekend !In een veld van 93 deelnemers finishten de Rijnmond ploeg met  Jacob jan Doornbosch-Jetteke Doornbosch-Jarl en Nander Rietveld -Thierry Ravestein-Merel van de Sar-Lisette Rodenburg-Hugo Visser-Andre Tol-Sjaak Molendijk-Pautassi Valeria-en Toby Bergshoef op de 55 ste plaats in een tijd van 22uur en 55 minuten.

De wedstrijdcommissie

Lees meer...
 
RIJNMOND 8 KLAAR VOOR RINGVAART REGATTA

Mail van 6 okt. 2014:

" Beste Mede roeiers ,

Een uitdaging is weer voorbij en de andere, nog groter, dient zich aan. 9 personen hebben aangegeven de uitdaging om 100 km te boordroeien ringvaartregatta aan te gaan .Deze wedstrijd zal geroeid worden op 3 juni 2015. Om beslagen ten ijs te komen is er nog veel werk te doen . Mijn voorstel is om een keer met de hele ploeg een proeftocht te maken en om te bekijken en te bepraten of onze doelstellingen realistisch  zijn .Voorstel is op een zaterdag of zondagmorgen deze proeftocht te organiseren. Data wanneer men beschikbaar is graag doorgeven aan Rinus Commijs. Beschikbaar op 11- 12 -18-25 oktober en 1-2 November. Ik hoor graag van jullie. "

Tussenbalans op 28 april 2015
Inmiddels zijn we twee handen vol fitness avonden de zogenaamde “House of Power training”, het tweedaags paas/trainingsweekend op de kaag met een geleende boot van roeivereniging Asopos-de Vliet en in totaal meer dan 600 trainingskilometers boordroeien verder.
Als bijverschijnsel is er op de CB een zondagse soepmaaltijd ontstaan (zoveel je lust voor €2,50, een initiatief van Carla v.D. mede in het kader van Knallen voor de Keuken), waar de vermoeide roeiers zich bij kunnen herstellen. Maar ook anderen mogen hierbij van harte aanschuiven zolang de voorraad strekt.

Het aanvankelijk enthousiasme van de ploeg is aan het evolueren naar zelfvertrouwen: “ wij gaan dit klusje

Lees meer...
 
30ste Elfstedentocht marathon

Aan de 30 ste elfstedentocht Marathon (210km)doen dit jaar 94 teams mee waaronder een team van RVRijnmond . Met Jacob jan Doornbosch-Jetteke Doornbosch-Jarl en Nander Rietveld -Thierry Ravestein-Merel van de Sar-Lisette Rodenburg-Hugo Visser-Andre Tol-Sjaak Molendijk-Pautassi Valeria-en Toby Bergshoeff.De start is op 15 Mei aanvang 20.00u vanaf de Prinsentuin in Leeuwarden .Het team is te volgen onder nr 30 via tracking en tracing . Wij wensen het Rijnmond team veel succes !!

De wedstrijdcommissie

 
Eten in de kombuis!

Woensdag 20 mei om 18:30u wordt de tafel gedekt voor maximaal 16 personen. Eet je mee?

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Buienradar met 2-uur prognose

 

Oarsers opgelet:
elke 4e donderdag van de maand indien mogelijk.. roeien in de acht!

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

 

Tip:
wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

CONTENT MANAGERS OPGELET

Internet Explorer 9? Gebruik dan de knop 'compatibiliteitsmodus' (het gescheurde blaadje) in je browserbalk als je in Joomla werkt.

Lees meer...
 

Colofon

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM

Tel: 010-4129918
info@rvrijnmond.nl

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.