Acht op tempo

Op donderdag 20 oktober werd in prachtig weer de acht gepakt voor een kopje koffie in Oud Verlaat.

Met een gelegenheidsploeg liep de boot uitstekend en de balans was goed voor watervrij roeiwerk. Bij de eindsprint ontstond wel enige back-splash met als gevolg dat de boot in hoog tempo maar vol kroos aan kwam. Lekker geroeid en gepoetst al met al!

 
Philips Willembrug is bijna weg.

De Philips Willembrug is bijna weg. Alleen de pijlers staan nog in het water.Bij wijze van grap wordt er tijdens de lessen flink geoefend met slippen-en-vallen of letten. Uitkijken is het wel want de resterende palen vallen slecht op. Aan de zichtbaarheid wordt binnenkort iets gedaan door de aannemer... Er volgt meer nieuws over de stremming voor het plaatsen van de nieuwe brug.

 
Kombuispraat: de tajine

Afgeladen was het clubhuis op 21 september j.l. toen een speciale Marokkaanse tajine stoofpot maaltijd werd gedemonstreerd.


Kies lees meer voor het fotoverslag...

Lees meer...
 
De Horzel Marathon

Horzel Marathon te Heerhugowaard werd dit gehouden op 9 oktober .Aan deze Wedstrijd -Prestatie-Marathon deden mee 23 teams waaronder 2 Rijnmond teams .Te weten Carla- Erna -Hugo-Peter-Paul dit in een gehuurde C4* van RV  Ossa en Mieke -Paul en Rinus eveneens in een gehuurde C2* van RVOssa.Doelstelling van de teams waren team Hugo C4*wilde onder de 5.30u finishen en team onder leiding van Paul C2* wilde een 1u onder de vorig jaar gerealiseerde tijd komen inhoudende onder de 6 u .Beide teams voldeden ruimschoots aan de vooraf gestelde doelstellingen. Het team van Hugo eindigde in een tijd van 5.09 prima als 9de en het team van Paul in een tijd van 5.49 keurig als15de .Na afloop was het gezellig borrelen en afsluitend een diner .Daarna werd er met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

 
Open dag

RV Rijnmond houdt een open dag op zaterdag 15 oktober. Om 11 uur is er les in de roeibak met aansluitend een lunch en het water op. Om een uur of 3 weten deelnemers de details over roeien en de vereniging!

 
Waterwolf marathon

De marathon de waterwolf stond in het kader van het 130 jarig bestaan van RV de Hunze te Groningen .Deze werd gehouden op zondag 1 Oktober. Aan deze marathon deden mee 21 teams waarvan 9 aan de wedstrijd en 12 aan de prestatietocht .RVRijnmond was vertegenwoordigd met een gehuurde C4* boot van de Hunze .Het team bestond uit Carla Mieke Paul & Paul en Rinus . Coach was onze onvolprezen Janine. Paul en Carla  waren ter voorbereiding reeds woensdag vertrokken naar hun buitenverblijf aldaar ..Mieke Paul Rinus en coach Janine volgden zaterdag om te overnachten .Deze marathon over 54 km moest gaan door 2 sluizen alwaar de tijd werd stil gezet .Opmerkelijk was dat het leek  of wij de wind constant tegen hadden .Wij eindigden tenslotte in een tijd van 4u en 43 min op plaats 4 bij het prestatie roeien .Na afloop was er een jazz band en een uitvoerig buffet .Daarna keerde wij met een tevreden gevoel naar huis

.

 
Sportentocht 2016

De eerste week van oktober gaan basisschool kinderen langs sportverenigingen om met sporten kennis te maken. RV Rijnmond was open op 3 oktober.

Vijf kinderen en twee ouders kregen een snelcursus roeien. Jong en ouder hebben enorm genoten.

 
Abeelenrace

Te Middelburg Zeeland werd georganiseerd de Abeelenrace een wedstrijd over 5km met vliegende start . Rijmond mix team 4*  met Mieke -Merel -Toby -Hugo en stuur Nicoline deden mee in een geleende boot van RV Honte .In een poule van 6 deelnemende teams in deze categorie werd Rijnmond netjes 4de in een prima tijd van 21.53

.

 
Schoonmaakweekend

Op 29 en 30 oktober is het komende schoonmaakweekend gepland. De organisatie is in handen van Lex en Harry. Alle leden: verzamelen!

 
De MoordRegatta

Aan de jaarlijks terugkerende roeiwedstrijd van de Moord Regatta te Hilvarenbeek,deden mee bij de Heren V2X Patrick en Richard in de Dubbele Wiericke. Aan deze wedstrijd deden 13 teams mee in de categorie HV2X .Patrick en Richard finiste in een sterk bezet veld prima als 3de .

 
Groene hart marathon rond Alphen

De Groene hart marathon rond Alphen gehouden zaterdag 24 september dit over een afstand van 59.75 km.Daaraan deed mee een Rijnmond ploeg met Mieke Paul en Rinus met een gehuurde boot van Alphen .Dit was een erg mooie marathon gehouden onder prima weersomstandigheden voerde door Leiden waarbij de tijd werd stilgezet bij het ingaan van Leiden en ging weer lopen bij het verlaten van leiden.Tussendoor konden Mieke Paul en Rinus genieten op een  terrasje van een bakje koffie met een appelpunt.was  De totale eindtijd was 6.26 u met stops eraf minder dan 6 uur geroeid een prestatie waar wij zeker trots op waren .Al met al is deze marathon een aanrader voor de Rijnmonders om deze volgend jaar ook te gaan roeien .

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Tip:

wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

Buienradar, prognose 2 uur vooruit
Motregenradar, actueel
Windradar, actueel 

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

International

Welcome!

Rijnmond Rowing Club is delighted to welcome new members. 

The club is located on the picturesque river Rotte in Rotterdam. If you are an experienced rower or just wishing to try a new and exciting sport you can contact our club by following the links on the Rijnmond Club page. There are always positions within our teams throughout the week, during the day or in the evening. We have a flexible schedule so we can work with most availabilities.

Specialist coaches are standing by to advise, train and inform, with many volunteers available to instruct according to your ability.
Don't delay contact today:

Colofon

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM
HOLLAND

Tel: 010-4129918

info@rvrijnmond.nl

Roei commissaris:
Rolf de Jong, 06 45023587

 

 

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.