De Dubbel Acht Hernoemd

Op 3 Januari heeft tijdingen plechtige bijeenkomst onze Dubbel Acht een nieuwe naam gekregen : de Oosterschelde .Myrte Janse viel de eer te beurt omdat zij in onze vereniging een groot stimulator is geweest van de Heren Acht en de huidige dames Acht . Tijdens de plechtigheid hing een vlag over de boeg . De vlag zou bij het wegvaren worden weggetrokken, zodat Myrte met de voltallige Acht de naam zou onthullen. 

Aan de andere kant hield Han Brentjes de touwtjes stevig in handen .Dat het touw losschoot lag niet aan Han .Na een ingewikkelde manoeuvre die het uiterste vroeg van stuurvrouw Hasse werd de vlag alsnog op waardige wijze verwijderd. Een dubbel acht is zeer ongebruikelijk  .Zij valt onder de categorie BIJZONDERE boten Naar verluid zijn er slechts drie andere in Nederland .  Met haar zestien riemen bleek de boot tijdens twee eerdere proefvaarten zeer wendbaar en snel . De Oosterschelde gaat op 30 Januari met de Rijnmond dames Acht voor het eerst de strijd aan tijdens de Rotte Roei Competitie

 
Marathonroeien in 2016

Door Paul Kaan

Als onderdeel van de voorbereiding op een Elfstedentocht zijn wij ooit begonnen aan een Marathon, omdat het als prestatie daar een beetje op leek. Bij RV Rijnmond is het de gewoonte om in de Elfstedentocht etappes van 8 – 10 km te roeien en dat gaat ook op voor de marathons die tenminste 50 km lang zijn: 6 etappes van 9 km gemiddeld. Het standaardritje van

Lees meer...
 
De Rotte warmt op

De warmte records van de afgelopen weken leverden een bijzonder schouwspel op: de eerste Nijlgans familie met 5 jongen kwam langs gepeddeld op 4 januari!

 
Januari filmmaand!

Knallen voor de keuken biedt: Januari filmmaand! Op 10, 17 en 24 januari 2016 zijn geselecteerde, bijzondere roeifilms en documentaires te zien in het clubhuis.

De speellijst met film informatie komt in het clubhuis te hangen. Entree eur 1,00 per film. Aanvang 14:00u en 16:00u. Passe-Partout eur 5,00.

 
Rottecompetitie kleurt weer groen

Zaterdag 19 december kwamen weer 6 Rijnmond boten langs de finish in de Rottecompetitie. Enkele deelnemers deden voor het eerst mee, waaronder Cathlyn, die inviel voor Hasse als stuurvrouw. Ook zij heeft het parcours uitstekend gedaan, voor het eerst als stuurvrouw in een gladde wedstrijdboot. Met een temperatuur boven de 10 graden en lichte wind waren de omstandigheden prima deze keer. Dankzij het bar-team stond de soep al klaar bij terugkomst in ons clubhuis!
De flexibiliteit van de teams is groot en biedt een poule aan kandidaten waarmee openvallende plekken in de teams soepel ingevuld kunnen worden.

Iedereen kan zo meedoen met deze maandelijkse winterwedstrijden die door de vrijwilligers van rv Maas uitstekend geleid worden. Veel enthousiasme op het water en veel tevreden coaches langs de kant. Ook het publiek dat iedere wedstrijd onze roeiers aanmoedigt draagt bij aan een mooie invulling van de zaterdagochtend!

 
Kerstborrel zaterdag 19 december 2015

Onze kerstborrel is op zaterdag 19 december van 15:30u tot 18:00u. Op het programma staan:

toespraken - huldiging van kampioenen
presentatie nieuwe (Kerst)roeikleding 
presentatie 30 jaar Dolle Klep
gehaktballen - en
nog veel meer

 
Het weer krijgt een 2...

Wat doe je als de weersvoorspelling op Buienradar een '2' krijgt?

Zoals altijd zit het clubhuis vol met sportieve roeiers, "klaar om te gaan". Uiteindelijk valt het mee. Heen naar Oud Verlaat blijft het droog en terug is motregen geen echte spelbreker. Die windkracht 4 zuid-oost... bleef uit! Het gebeurt maar zelden dat er niet geroeid kan worden door weersomstandigheden.

 
Rotteroeicompetitie 19-12

De laatste RRC van 2015 werd gehouden op 19 december .Aan deze wedstrijd deden weer 6 RVRijnmond teams mee.De resultaten waren Patrick Richard 12de in een gecorrigeerde tijd van 21.07   18de Sandra -Ellen Ellen-Valeria met stuur Sjaak in gecorrigeerde tijd van 22.05  24ste Hugo Roel Rob Carla 23.03  27ste Steven Ben Paul stuur Cathlyn (voor de 1ste keer ) deed het perfect Gecorrigeerde tijd 23.11 33ste Jarl en Harrie gecorrigeerde tijd 26.25 en Jan 34ste gecorrigeerde tijd 27.30 Opmerkelijk is dat de dames van de Rijnmond 8 deze  en de vorige wedstrijd super presteerde en dat voor de eerste keer in deze samenstelling .Als je als referentie de dames van de Maas hanteert .Dan is dit een groep ( Rijnmond 8)met zeer veel potentie .

 
RIC roei marathon

Op 19 december was weer de traditionele  RIC roei marathon in en om Amsterdam over 54 Km .Deelnemers van RV Rijnmond waren Therese Mieke en Paul in een C2* .Weersomstandigheden waren prima .Het deelnemersveld bestond uit 50 teams die met C2* C3* C4* en Wherry boten deelnamen .Het Rijnmond team werd keurig 23ste in een geroeide tijd van 5.55 u gecorrigeerd naar 4.54 U .

Terugkomend uit Amsterdam werden Paul en Mieke door de voorzitter in het zonnetje gezet dit tijdens de kerstborrel om hun prestatie meeste kilometers geroeid marathon in 2015 .Paul 289Km bij de heren en Mieke 174Km bij de dames .

 

 
Proefvaart 8*

Nadat er veel werk is verzet door Sjaak -Paul van de Burgt Dick en Rob kon afgelopen zondag de 8 * voor het eerst te water worden gelaten dit voor een proefvaart .De dames stonden te trappelen om deze ervaring mee te maken .Het was een feestje iedereen was zeer enthousiast .Met andere woorden de boot voldeed meer dan volledig aan hun verwachtingen .
De boot liep als een tierelier .s,avonds had ik iemand van de RV Maas aan de lijn die verbaasde het dat RVRijnmond naast en Oars 8+  nu een een scull 8* in de vaart had .Sjaak en zijn mannen hebben goed werk verricht .Nu aan de dames om zich optimaal voor te bereiden voor de ringvaartregatta 11 mei 2016 .

 
Rotte competitie 28 November

Beste Rijnmonders op 28 November was het weer zover de 3de wedstrijd van de Rotte Roei Competitie .Er deden dit keer totaal 41 teams mee. Uniek voor Rijnmond was dat er 7 teams aan de start verschenen. Het geroutineerde Team Patrick -Richard werden in een 2X keurig 20ste in een gecorrigeerde tijd van 20.25 Het team met Therese Ellen Els Mieke en stuur Sjaak werden in een 4* 27ste in een tijd van 21.02 dit team roeide in deze samenstelling voor het eerst mee zij waren zo met de wedstrijd bezig dat ik een commando op het vlot hoorde klaar maken voor instappen gelijk terwijl er nog geen riemen aanwezig waren tevens was de stuurman nog niet aanwezig .Team Lisette  en Nicoline werden keurig 30 ste in een tijd van 21.09.Steven Paul Regi en Peter en stuur Hasse ook een nieuwe samenstelling deden het prima zij werden in een 4*  36ste tijd 22.07.Carla Paul Hugo Roel en stuur Kees ook voor het eerst in een 4* deden het naar verwachting en werden 38ste in een tijd van 22.19.Jan in een C1X werd 40ste tijd 36.37 Steven dank voor het oproeien tot Oud verlaat .Lex en Harrie deden ook voor het eerst mee aan de RRC ook wat nerveus draaiden BB en SB riem om dachten dat ze zo sneller gingen zij deden het keurig in een tijd van 34.19 .De wedstrijdcommissie is zeer content met het aantal deelnemers.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Buienradar met 2-uur prognose

 

Oarsers opgelet:
elke 4e donderdag van de maand indien mogelijk.. roeien in de acht!

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

 

Tip:
wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

CONTENT MANAGERS OPGELET

Internet Explorer 9? Gebruik dan de knop 'compatibiliteitsmodus' (het gescheurde blaadje) in je browserbalk als je in Joomla werkt.

Lees meer...
 

Colofon

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM

Tel: 010-4129918
info@rvrijnmond.nl

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.