Roeiend naar het diner in Oud Verlaat

Roeiend naar het diner in Oud Verlaat... zowel voor leden als voor aanhang; ook dit jaar was het weer een overtekend evenement. Op donderdag 31 augustus klaarde het weer in de loop van de dag steeds verder op. Bij aankomst om 18:00u -met de D'Rivier, in record tempo- was het buitenterras zelfs zon- overgoten.

Heerlijk geroeid en gegeten! In totaal 3 boten werden ingezet door 12 man m/v. De andere helft van de deelnemers kwam per fiets of per auto. Meer foto's:

Lees meer...
 
3e leg? (Minstens de tweede.)


Ons meerkoetenstel naast het vlot is op 31 augustus druk met hun nieuw uitgekomen leg.

De 3 kuikens zijn pas enkele dagen oud. Na 56 dagen kunnen ze uitvliegen.

 
RVRijnland Marathon

OP 26 augustus werd georganiseerd de RVRijnland marathon te Leidschendam. Dit over een afstand van 53.8 km .Aan deze onder prima weersomstandigheden georganiseerde wedstrijd deden ruim 20 teams mee , waaronder 3 Rijnmond teams . Te weten Team Jarl Cock Hugo Marian en Ellen in een C4* Team Paul & Paul Carla Mieke en Rinus in een C4* Team Hans Ben Bert en Yvonne in een C3*  De omstandigheden om te roeien waren wisselend weer was prima maar daardoor waren  er veel plezierboten op het water die het roeien bemoeilijkte . Desondanks deden de Rijnmond teams het uitstekend . Te vermelden dat het Rijnmond team met Hans Bert Ben en Yvonne 2 debutanten in hun midden hadden te weten Hans en Bert die voor het eerst een marathon gingen roeien , dit met 2 zeer ervaren marathon roeier/ster  Ben en Yvonne.Echt super knap wat deze hebben gepresteerd klasse . Na afloop werd er door Rijnland een BB aangeboden  waar onder genot van een drankje werd bijgepraat over de gedane inspanningen .Rest te vermelden dat het team van Paul & Paul Carla Mieke en Rinus er geen genoeg van kregen door 2x verkeerd te varen in Leiden 2KM korter maar de laatste etappe 7 km langer ( stuur ondergetekende )  wat resulteerde in een totaal afstand van 59 km de  Wedstrijdsecretaris

 

 
Nieuwe leden avond 9 november

Op de nieuwe leden avond hoor je alles over onze vereniging en kun je al je suggesties en vragen kwijt. Ook kun je aan teambuilding doen. Je hoort over de vaste dagen en tijden voor inlooproeien waarop je altijd mee kunt roeien. Toer- en wedstrijdroeien kan je heel laagdrempelig oppakken, dit is de avond om daarover alles te weten te komen. Maak plaats in je agenda voor deze bijzondere avond voor je roei-carriere: donderdag 09 november, 19:30u, in het clubgebouw.

 
Oorsprong Rotte tocht 2017 afgelast

De Oorsprong van de Rotte tocht voor zaterdag 1 juli is afgelast door onze toercommissie in verband met de verwachte weersomstandigheden.

 
Hilti Rules

Dinsdag 13 juni lag de volledige directie van Hilti Nederland opgelijnd voor de start. Na slechts twee trainings sessies bij RV Rijnmond, waarvan een in de bak wegens harde wind, werd op het Noorderkanaal al een heel behoorlijke onderlinge wedstrijd geroeid.

Het TopTeam trekt nog 6 maanden uit voor roei- stuur- en coachlessen. Met een gezamelijk ontbijt werd deze keer

Lees meer...
 
Rotte Roei Competitie 2017-2018

Rotte Roei Competitie 2017-2018: we gaan weer beginnen ! De data voor de RotteRoeiCompetitie 2017-2018 zijn:
23 september ‘17, samen met de Rotterdam Head First Race op de WA-Baan. Zie komend apart bericht.
28 oktober ‘17,
25 november ’17,
30 december ‘17,
27 januari ‘18,
24 februari ‘18,
24 maart ‘18
De start is steeds om 10:00 uur.

 
Knallen met de keuken

Voor na het roeien: Boboti, rijst, salade en verrukkelijk dessert, woensdag 06 september 18:30u. Opgeven kan via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Correctie factoren

Diverse leden hebben mij gevraagd hoe en wat de betekenis is van correctie factoren .Hoe ouder hoe meer correctie .Het volgende bij het ouder worden ( begint bij 25 jaar ) nemen de dwarsgestreepte spieren of Sarcopenie met 1% per jaar aan spiermassa en spierkracht af .Dit leidt tot een gemiddeld verlies van 30% spierkracht en 40% spiermassa tussen de 25 en 70 jarige leeftijd .Deze afname tussen 25 en 50 jaar gaat heel geleidelijk , boven de 50 jaar gaat dit sneller .Daarom is het goed en belangrijk om veel te werken aan intensieve krachttraining tevens veel te sporten oa roeien is erg belangrijk om dit proces te vertragen. Bovenstaande vraag is nu duidelijk hoe ouder hoe meer compensatie je krijgt tevens is er nog een correctie wat boot betreft een C boot krijgt meer compensatie dan een gladde boot .Bijvoorbeeld tijdens de RRC wordt zowel een correctie toegepast bij leeftijd als bij boot type .Deze correctie factoren zijn allemaal bedoeld dat een ieder gelijke kansen heeft om aan wedstrijden deel te nemen .

 
Zinderende 24-uurs 2017

Met een deelname van 94 roeiers, onder wie gastroeiers van 5 andere roeiverenigingen, en een totaal afgelegde afstand van Rotterdam naar Tel Aviv (3.300 kilometer), was deze jaarlijkse marathon een groot succes. Marathon-coryfee Hessel Tacoma (van de marathoncommissie van de roeibond) roeide veruit de langste afstand: 150 kilometer. En dat in zijn eentje! In totaal roeiden maar liefst negen boten 's nachts door tussen de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat.
Het belangrijkste doel van de 24 uur van de Rotte is plezier hebben met elkaar en met de roeisport. Ook roeiers met weinig ervaring of een beperking nemen deel. Zij roeien misschien een kortere afstand, maar wel met evenveel enthousiasme.
Naast een geweldige sfeer bracht de 24 uur van de Rotte ook nog eens een kleine 2.000 euro op voor de verbouwing van de trainingsruimte.
Klik op Lees Meer voor de foto-impressie:

Lees meer...
 
24 uur van de Rotte / Marathon

De 24 uur van de Rotte is een roei-prestatietocht die jaarlijks rond de langste dag gevaren wordt over de rivier de Rotte. De deelnemers roeien gedurende dit etmaal zoveel mogelijk rondes van elk 15 kilometer tussen Roeivereniging Rijnmond en Café Oud Verlaat. Dit jaar is de 24-uurs tussen vrijdag 16 juni 19.00 uur en zaterdag 17 juni 19.00 uur. Onze roeivereniging is 24 uur open voor eten, drinken en verzorging.

Vanaf 2017 is de 24 uur van de Rotte opgenomen in het marathonklassement van de roeibond.
Voor meer informatie en voor inschrijven: klik op lees meer...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Het Rijnmond Clublied

Lees meer...
 

Verwerking van persoonsgegevens

Lees meer...
 

Voor het helpen achter de bar is een certificaat vereist. Sinds kort is het niet meer nodig een avondsessie bij te wonen voor de Instructie Verantwoord Alcohobeleid. Haal je diploma on-line! Het is nodig ter voorkoming van een hoge boete of sluiting van de bar. Het is een van de weinige verplichtingen die RV Rijnmond kent.   Nieuwe leden dienen dit certificaat binnen een jaar na afroeien te behalen. Het IVA certificaat is je leven lang geldig.

Ga hiervoor naar http://www.nocnsf.nl/iva

Als je het e-mailadres van de vereniging (secretaris@rvrijnmond.nl) invult krijgen wij een kopie toegezonden.

 

Tip:

wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

Buienradar, prognose 2 uur vooruit
Motregenradar, actueel
Windradar, actueel 

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn:

Lees meer...
 

International

Welcome!

Rijnmond Rowing Club is delighted to welcome new members. 

The club is located on the picturesque river Rotte in Rotterdam. If you are an experienced rower or just wishing to try a new and exciting sport you can contact our club by following the links on the Rijnmond Club page. There are always positions within our teams throughout the week, during the day or in the evening. We have a flexible schedule so we can work with most availabilities.

Specialist coaches are standing by to advise, train and inform, with many volunteers available to instruct according to your ability.
Don't delay contact today:

Colofon

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM
HOLLAND

Tel: 010-4129918

info@rvrijnmond.nl

Roei commissaris:
Rolf de Jong, 06 45023587

 

 

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.