Rotte Roeicompetitie

28 Maart ging weer de laatste wedstrijd van start . Deze keer in zeer slechte omstandigheden een volle wind tegen .Het aantal deelnemende teams was deze keer minimaal ,19 teams waaronder 1 RVRijnmond team onder leiding van Steven Hoogslag  met Paul Kaan Ben Blomsteel Rinus Commijs en stuur Mieke Commijs .Het resultaat was een 11de plaats.Tevens werd het eindklassement bekend gemaakt . Aantal deelnemende teams 163. Hierbij de resultaten van deelnemende Rijnmonders 50ste Patrick Niewenburg en Richard van Gool 52ste Paul Kaan  Steven Hoogslag Ben blomsteel en Rinus Commijs 63ste Cindy Ling en Vivian Wijsman  92ste Evaliene Haan-Bazen 101 Therese Brans  102 Sandra de groot  111 Sjaak Molendijk 111 Jan Groenenveld  158 Roel Cristiaans 158 Paul van Heugten . Het eindklassement werd bepaald door 6 wedstrijden waarvan de beste 3 tellen .In het eindklassement worden ook opgenomen teams die maar 1 of 2x hebben deelgenomen .

De wedstrijdcommissie

 
ALV 2015 goed bezocht

De Algemene Ledenvergadering van rv Rijnmond wordt traditioneel goed bezocht. Ook dit jaar weer nieuwe leden in de zaal die mee willen denken en ook mee willen doen! Onder de cijfers enkele opvallende zoals het flink toegenomen aantal booturen en extra roeiplaatsen door aanschaf nieuw materieel. Ideeën, zoals die over fitness toestellen en kano namen worden verder uitgewerkt tot voorstellen. De nieuwe leden Lex en Harry presenteerden een keukenplan, compleet met bijbehorende fund-raising. Enkele geldstromen zijn hiervoor gereserveerd waaronder de opbrengst van de papiercontainers en bijzondere activiteiten als de Pub-quiz. Er is een enthousiast 'Knallen!' team ontstaan voor deze bijzondere evenementen; Mieke, Carla, Lex, Harry en Elly zijn bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 
Voorkom blessures

Door slim sporten voorkom je blessures.Denk aan een goede trainingsopbouw,oefeningen en de juiste kleding &accessoires.Door spierversterkende oefeningen alleen al daalt de kans op een blessure met 30%! Bijkomend voordeel :je prestaties verbeteren vaak ook. Voorkom blessures door een cooling-down te doen .De cooling-down is het omgekeerde van de warming-up.Je lichaam na het roeien (inspanning) tot rust brengen,is ook belangrijk en noodzakelijk voor het herstel van je lichaam.Zo voorkom je blessures.Door een cooling-down gaat je hartslag rustig weer omlaag tot een normale hartslag en herstelt je bloedcirculatie zich. zo voorkom je het risico dat je duizelig wordt.Ook bevordert een cooling-down de afvoer van afvalstoffen uit je spieren .Zo voorkom je spierpijn door gespannen vermoeide spieren.En zo ontstaan ook minder snel blessures.En goede cooling-down duurt in totaal 5 tot 10 minuten ( afhankelijk mate van inspanning )en bestaat uit verschillende onderdelen.Roei 2-3 minuten rustig uit .Doe daarna aansluitend lichte dynamische en statische rekoefeningen .Leg de focus op je benen .Verder kun je na afloop ook een douche nemen waarbij je warm water afwisselt met lauw water .of je laten masseren .Drink tijdens het rekken water om je vochtverlies aan te vullen.Aan de cooling-down zit ook een psychische aspect :hiermee sluit je de training echt af en kun je je daarna weer op iets anders focussen .

Rinus Commijs

 
Rotte competitie uitslagen 31-1-2015

Voor de Rottecompetitie hadden 3 RVRijnmond teams zich ingeschreven.Helaas moesten 2 teams verstek laten gaan het dames 4* wegens blessure perikelen en een heren team 4* waar enkele leden het roeicongres moesten bijwonen . Bleef alleen over een team 2X met Patrick en Richard die Rijnmond vertegenwoordigde zij werden in een veld van 33 deelnemende teams 28ste .

De Wedstrijdcommissie

 

 
Laat roeien plezierig zijn

Vriendelijkheid geeft ons het gevoel dat we eeuwig kunnen blijven roeien .Bij agressie krijgen we het gevoel dat we alleen maar  een sprintje kunnen trekken tot de volgende bocht . Door vriendelijk te zijn draaien we onze hand niet om voor een roei marathon .Bij agressie zijn we bang dat we zullen falen als de roeisessie even niet goed gaat .Als we vriendelijkheid bezitten ,zijn we niet meer met onszelf aan het worstelen .En op het moment dat we niet met onszelf worstelen, doen we ons best .Meer dan dat kunnen we niet doen .Echter ,als we vriendelijk voor onszelf zijn ,zullen we verbaasd staan over hoeveel we kunnen .We worden geïnspireerd door onze potentie .Agressie daarentegen is vaak het resultaat van persoonlijke ontevredenheid .We kunnen het niet goed met onszelf vinden vanwege dat innerlijke conflict halen we uit naar anderen .Deze vorm van agressie komt uit gebrek aan vriendelijkheid voor ons zelf .Kijk naar wat je kunt en laat je niet deprimeren door wat je niet kunt.

De wedstrijdcommissie

(Bron de Runners 2014 )

 

 
All weather, all season

Instructie aan de nieuwe leden gebeurt in alle jaargetijden...

deze lesgroepen schrikken niet van een beetje kou!

 

 
NLDoet klus geklaard!

Zaterdag 21 maart was er hoog bezoek voor deelname aan de NLDoet klus 2015. Vier medewerkers van Rotterdam Sportsupport (RSS) wilden komen helpen met onze schoonmaakdag maar natuurlijk ook eens proeven hoe het nou toegaat op zo'n roeivereniging. De NLDoet klusdag is een landelijk initiatief van het Oranjefonds. Clubs kunnen naast de hulp van vrijwilligers ook rekenen op een mooie bijdrage voor de kosten van het geplande onderhoud.


Aan het RSS klusteam werd als dank voor schone boten, riemen en (veel) meer een mini roei-clinic aangeboden na de lunch met soep. Roeicoach Marijn nodigde het team uit om in te schepen in de roeibak voor een prima

Lees meer...
 
Resultaten Rottecompetitie 29 februari 2015

Aan deze wedstrijd van de. Rottecompetitie deden deze keer 3 Rijnmond teams mee.Te weten een Heren 2X een Dames 4* en de helft van de Rijnmond 8 ploeg in een C4+ boot. Het deelnemersveld bestond deze keer uit niet meer dan (29 teams) waarschijnlijke oorzaak voorjaarsvakantie .De weersomstandigheden waren verre van ideaal er stond een  harde wind .De resultaten van de Rijnmond teams waren Heren 2X met Patrick en Richard 18de plaats met een gecorrigeerde tijd van 23.31 met een gem. snelheid geroeid van 12.346km p/u . De dames in een 4* met Therese -Cindy - Vivian - Sandra en stuur (Wil ) werden 25ste met een gecorrigeerde tijd van 25.10  met een gem. snelheid geroeid 11.111 km p/u .De Heren C4+ met Sjaak -Paul K-Auke -Jan met stuur (Peter) let op !! voor het eerst in deze samenstelling werden 28ste met een gecorrigeerde tijd van 26.00 geroeid met een gem. snelheid 10.433 p/u

De wedstrijdcommissie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Clubactiviteiten

Ook buiten het roeien om zijn er activiteiten!

Lees meer over de gezond gewicht cursus van EllenV, de zwaar overtekende Pubquiz, en een breicafé met CarlaD.

 
Rottecompetitie

De laatste RRC van 2014 werd verplaatst naar zaterdag 3-1-2015. Het deelnemersveld was daardoor beperkt tot 33 teams .Van RVRijnmond was er 1 team aanwezig te weten 2X met Patrick en Richard . Zij trotseerde wind -regen-en natte sneeuw ( petje af )en werden in dit veld keurig 22ste .

De wedstrijdcommissie

 
Midwintermarathon niet voor watjes

Dat de midwintermarathon niet voor watjes was bleek dat er van de 48 deelnemende ploegen er 15 ploegen (watjes dus ) zich reeds     hadden afgemeld.

Reden de onstuimige weersomstandigheden.

De 2 ingeschreven ploegen waren C4* Marjan Hiske Hugo Jan en Ben en een C2* met Mieke Auke en Paul.

Dat de weersomstandigheden heftig waren bleek uit 2 gebroken riemen een omgeslagen boot en een boot die de finish niet haalden .En op het meer bij Abcoude zagen wij zelfs een wherry die door de storm niet meer vooruit kwam maar achteruit werd geblazen Al met al haalden 30 ploegen de eindstreep waar onder de 2 Rijnmond ploegen . Beiden Rijnmond teams trotseerde dus deze bizarre weersomstandigheden en finishte zonder problemen .Na afloop was er dan ook bij het gezamenlijke diner een voldaan gevoel van te dit hebben wij als Rijnmonders toch maar weer geflikt. Ik denk een prestatie waar je terecht trots op mag zijn

Rest ons RIC te bedanken voor het lenen van een boot ( gratis ) C4* superHier is de FILM! (Youtube).


De wedstrijdcommissie

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Leden-loginIn de kantlijn

Informatie over de Willem Alexanderbaan

 

Buienradar met 2-uur prognose

 

Oarsers opgelet:
elke 4e donderdag van de maand indien mogelijk.. roeien in de acht!

 

Als je niet met je eigen ploeg kunt roeien kan je gebruik maken van het inlooproeien. De tijden hiervoor zijn: 

Lees meer...
 

 

Tip:
wedstrijden in de regio
de KNRB evenementenkalender

CONTENT MANAGERS OPGELET

Internet Explorer 9? Gebruik dan de knop 'compatibiliteitsmodus' (het gescheurde blaadje) in je browserbalk als je in Joomla werkt.

Lees meer...
 

Colofon

facebook -rv Rijnmond nieuws
facebook -rv Rijnmond jeugd

 

 

Roei Vereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC   ROTTERDAM

Tel: 010-4129918
info@rvrijnmond.nl

 

De oude website is nog steeds in te zien! Klik hier voor een kijkje in het verleden.