24 uur van de Rotte

tussen vrijdag 19 juni 2020 en 19.00 uur en zaterdag 20 juni 19.00 uur

 

Individueel presteren naar vermogen

De 24 uur van de Rotte is een roei-prestatietocht die jaarlijks rond de langste dag gevaren wordt over de rivier de Rotte. De deelnemers roeien gedurende dit etmaal zoveel mogelijk ronden van elk 15 kilometer tussen Roeivereniging Rijnmond en Café Oud Verlaat. De gezellige roeivereniging is 24 uur open voor eten, drinken en verzorging.

Op beide aanlegplaatsen ontvangen deelnemers een stempel op een stempelkaart. De stempelkaart staat voor een individuele prestatie.

Gedurende de 24 uur kan in alle boottypen worden gevaren, van skiff tot dubbel acht. Roeiers kunnen zich individueel inschrijven of in ploegverband. Omdat de prestatie individueel is, kan de samenstelling van een roeiploeg gedurende de 24 uur wijzigen. De unieke opzet van de 24 uur van de Rotte biedt zodoende elke roeier de kans om naar eigen vermogen te presteren.

Na afloop van de 24 uur zal er een buffet plaatsvinden bij RV Rijnmond

 

KNRB Marathon Klassement

Vanaf 2017 is de 24 uur van de Rotte opgenomen in het marathonklassement van de roeibond. Ook hier geldt de individuele prestatie, mits deze tenminste 60 kilometer bedraagt (vier ronden). Er is geen maximum afstand, dus de 24 uur van de Rotte is een uitstekende mogelijkheid om een flink aantal kilometers voor het klassement te noteren. In voorgaande jaren was 95 km geen uitzondering.

Inschrijven voor de marathon via de KNRB.

 

Informatie

Voor informatie over inschrijving, huur van boten of anderszins: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

06 21852340   -   Carla van Deutekom, algemene coördinatie 24 uur van de Rotte

06 53162080   -   Rinus Commijs,  wedstrijdcommissaris