Roeien bij Rijnmond is ontzettend leuk! Gezelligheid en sportiviteit zijn voor de belangrijkste onderdelen van het jeugdroeien bij Rijnmond. Onze roeivereniging heeft een kleine groep jeugdleden in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Jeugdroeien gebeurt bij RV Rijnmond op zaterdagmorgen om 09:00 uur. Vanaf het jaar dat je 11 wordt, kun je bij ons komen roeien. Je kunt net zo actief roeien als je zelf wilt. Je kan er voor kiezen om relaxt op de Rotte te varen of te trainen voor wedstrijden in de regio. Op zaterdagochtend staat een vast team van roei-instructeurs klaar om je te leren roeien of je techniek te verbeteren.

Kun je al roeien? Geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen contact met je op en zorgen dat je direct mee kunt roeien met de andere roeiers. Als je nog niet kunt roeien, zullen we je eerst roeiles geven, voordat je met de andere jeugdroeiers het water op mag.

 

Kan ik een keer een (jeugd) training bijwonen?

Natuurlijk, je kunt iedere zaterdagochtend een kijkje komen nemen op de roeivereniging. Om er voor te zorgen dat we jouw goed rond kunnen leiden, is het fijn als je van te voren laat weten dat je komt. Laat dat weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Introductielessen

Weet je het nog niet zeker, maar lijkt roeien je erg leuk kan je introductielessen nemen. De eerste 3 introductielessen zijn gratis en tijdens deze lessen kun je kijken of je roeien echt een leuke sport vindt. In het voorjaar en de zomer leren we je roeien in een skiff (een smalle éénpersoons roeiboot). In de herfst- en winterperiode leren we roeien in twee-, drie- of vierpersoonsboten. Heb je interesse in introductielessen, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landelijk loopt het aantal jeugdroeiers (roeiers jonger dan 19 jaar) terug. De KNRB heeft als doel gesteld om jongeren te interesseren in de roeisport, zodat het aantal jeugdroeiers weer toeneemt. Ook Roeivereniging Rijnmond heeft de laatste jaren steeds minder jeugdleden: leden die als jeugdlid zijn begonnen zijn nu bijna allemaal (jong-)volwassen. Sinds het begin van dit jaar is een nieuwe jeugdcommissie begonnen aan haar missie om het roeien onder de aandacht te brengen bij jonge Rotterdammers. De jeugdcommissarissen hebben een uitgebreid plan geschreven, dat nu langzamerhand in werking wordt gesteld. 

Mocht je deze website gevonden hebben en roeien uit willen proberen, neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Volwassenen die willen komen roeien kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.