Ze zijn net terug van de Friesche Elfsteden en niet als late finishers van de ERM maar als roeiers van hun eigen Elfsteden Roei Tocht.
Met een ter plaatse gehuurde boot deden Ria, Rian, Wil en Yvonne de steden aan in wisselende weersomstandigheden.

Klik op 'lees meer' voor een tekst- en fotoverslag.

 

Roeitrektocht 2014

 

Vroeg in het jaar plannen we al een datum en waar we heen willen. Een lang gekoesterde wens komt naar voren. We willen een deel van de Elfstedentocht roeien. Zo’n 6 weken voor het vertrek maak ik de boekingen voor de overnachtingen in orde en dan eindelijk is de dag van vertrek aangebroken.

Zondag 6 juli vertrekken we in de middag naar Bolsward. Op maandag morgen gaan we in Sneek de gehuurde boot halen en laten de auto daar bij RV de Geeuw staan. Met mooi weer roeien we terug naar Bolsward, nog een rondje stad en de boot goed vastgelegd  en wij gaan op naar ons B en B adres.

De volgende dag staan we op en na een heerlijk ontbijt kijken we wat sip naar buiten. Weg mooie zon, het regent zo nu en dan. Dan maar het regenpak opgezocht en we roeien naar Hindelopen. Vochtig komen we daar aan en na wat zoeken en vragen vinden we ons overnachtingsadres. Nu nog de uitdaging de Wherry door een smal slootje te maneuvreren en de boot ligt veilig voor de deur.

Het plan is de volgende dag naar Balk te roeien. Maar nu zijn de weergoden echt tegen ons. Windkracht min 7. We moeten de Morren oversteken en dat wordt veel te gevaarlijk. We besluiten een uurtje te wachten en bezoeken het schaatsmuseum. Ook leuk. De wind is nog steeds niet afgezwakt, hoe graag we dat ook willen. Plan B komt tevoorschijn . We besluiten terug te roeien naar Workum. Een nieuw slaapadres is snel geregeld.

Op donderdag roeien we naar Heeg. Wat is het warm, het B en B is snel gevonden en daarna wat smaakt dat koude biertje lekker.

Op vrijdag roeien we met een omweg over de Zwarte Brekken naar Sneek. Mooi mooi , maar erg warm. Bij de RV de boot schoon maken en na een vriendelijk praatje vertrekken we naar Rotterdam.

Het zit er weer op. We hebben veel plezier gehad helaas niet naar Balk en over de Luts kunnen roeien, maar er komt volgend jaar weer een jaar.

Ria, Rian, Wil en Yvonne