Heb jij zin om te roeien? Je bent meer dan welkom om kennis te maken met de sport op Roeivereniging Rijnmond! 

De roeivereniging is opgericht op 9 februari 1983. Voor die tijd organiseerde de Gemeente Rotterdam roeilessen op de locatie aan de Crooswijksebocht. Sinds de jaren '80 heeft Roeivereniging Rijnmond zich ontwikkeld tot een vereniging met ongeveer 250 leden en een vijftigtal boten.

Roeivereniging Rijnmond heeft sportiviteit, gezelligheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Het is belangrijk dat iedere roeier zich prettig voelt op de vereniging. Hoewel iedere roeier begint met een basiscursus, kan iedereen de volgende stappen zelf vormgeven. Sommige roeiers gaan marathons of wedstrijden roeien, anderen kiezen er voor om af en toe een mooi stuk over de Rotte te varen. Dat kan in je eentje, in de skiff, of in een ploeg. Als het weer niet meezit, kan je trainen in onze fitnessruimte. Aan het eind van iedere training - intensief of rustig - komt iedereen samen in de kantine voor een lekker bakje thee of koffie. Of je nou op dinsdagavond komt, of op zaterdagochtend, er is altijd wel iemand aanwezig op de vereniging.

Roeien is een sport voor alle leeftijden. Op onze vereniging kan je komen roeien vanaf 11 jaar, voor deze jongere roeiers hebben we speciale roeiboten die afgesteld zijn op hun lengte en gewicht. Wil je ontdekken of roeien een sport voor jou is? Of wil je roeien weer oppakken? Je kan een proefles aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Als je lid wordt

Als je lid wordt, begin je normaal gesproken met de basisinstructiecursus. Wanneer je al roei-ervaring hebt, kijken we tijdens de proefles hoe het verdere traject er uit ziet.

De lessen voor beginnende roeiers zijn wekelijks:

  • voor de jeugd op zaterdag vanaf 9:00 uur
  • voor volwassenen op zaterdag 13:00 uur of zondag 9:30 uur

Een les duurt ongeveer 2 uur. Als er een vaarverbod geldt, vanwege storm of onweer, trainen we in de fitnessruimte en de binnenbak. Na ongeveer 20 lessen kun je opgaan voor het roei- en stuurexamen, waarna je met een groep zonder instructeur het water op kunt.

Na het basisexamen kun je je verder ontwikkelen in boordroeien, toerroeien, gladroeien, wedstrijdroeien enzovoort. Bij onze vereniging zijn instructie en coaching inbegrepen in het lidmaatschap.

Contributie

  • Inschrijving eenmalig            €    46,00
  • Jongeren tot 19 jaar             €  142,00
  • Studenten tot 24 jaar            €  159,00
  • Volwassenen                        €  280,00
  • Gezinsleden                         €  225,00

 * Het inschrijfgeld is inclusief een poloshirt met het embleem van de vereniging.

 


Ook voor je studententeam en voor schoolroeien  kun je terecht bij rv Rijnmond, zowel binnen- als buiten schooltijd. We hebben contact met diverse scholen, waaronder LMC, Marnix, Thorbecke, Libanon. 

 

 

Diverse studenteams hebben al bij RV Rijnmond de opleiding en training voor de Ringvaart regatta gedaan. Voor deelname houdt rv Rijnmond een acht beschikbaar.

 

RV RIJNMOND DE BESTE VAN NEDERLAND! 

Vol trots mogen willen wij jullie bij deze op de hoogte brengen van onze onwerkelijke prestatie die wij als vereniging samen neergezet hebben! RV Rijnmond is namelijk NEDERLANDS KAMPIOEN MARATHONROEIEN geworden.

Met maar liefst 11.776 kilometers roeien eindigen wij boven RV Laak. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn wij óók kampioen geworden met het hoogste aantal behaalde oorkondes! Hierin hebben 18 van onze leden elk 6 of meer oorkondes binnengehaald. 
Ondanks dat wij binnen RV Rijnmond weinig waarde hechten aan winnen en plezier bij ons de voorkeur heeft, zijn wij natuurlijk apetrots op deze prestatie! 

Roel Christiaans (Zie foto hieronder) heeft maar liefst deelgenomen aan 8 marathons en daarin 477(!) kilometer afgelegd. Hiermee eindigt hij als 24e van heel Nederland, Chapeau Roel!

    

Op zaterdag 7 september gingen we roeien bij studentenroeivereniging Proteus Eretes in Delft.

We mochten in de 'Master your future' (Empacher-8) varen en dat ging goed! Het was een sportief en gezellig Rijnmond-uitje. 

Koffie en thee, soepen, broodjes met ei en warme worst, het kon niet op. De bardienst was bezet met een compleet team. En terecht: er werd op 26 en 27 oktober gepoetst, gezogen, geveegd, gewassen en gespoeld dat het een lieve lust was. Onder het toeziend oog van onze materiaalcommissaris Paul van de Burgt waren vele leden bereid om de handen uit de mouwen en in de huishoudhandschoenen te steken om huis en haard de halfjaarlijkse beurt te geven. Nodig en nuttig, dus aan allen hartelijk dank! -PaulH.

De Rokbox instructie is vervangen door Gallery op 2020-01-01 door SH in de databases van RvRijnmond-2018:

 


Subcategorieën

webframe, webmastersectie met artikelen voor de samenstelling van het frame van de website