Het had enige stimulans nodig van de wedstrijdcommissie, maar het werkte wel: liefs acht Rijnmond-teams maten zich in de eerste RRC van 2019-2020 met tientallen andere roeiers.
De start was vanwege de harde wind van 5Bft gelegd bij het gemaal De Kooi. De finish was daardoor vlak voor de Irenebrug. De wind stond zo hard, dat één van onze vlaggeschepen in het riet terecht kwam en te laat was voor de start. Jammer, maar reden genoeg om het nog eens te proberen!

Uniek was de deelname van Joke Lodewijk en Steven Hoogslag in een 2-. Dat was nog nooit vertoond in Rijnmond-kleuren, dus meteen een clubrecord gescoord!

Op 30 november werd de tweede KRZV Maas Rottecompetitie gehouden van dit seizoen. De temperatuur was tegen de vorstgrens aan, de steigers moesten gestrooid worden, maar het was windstil met volle zon. Dat leverde prachtige plaatjes en mooie tijden op. Zo werd Rijnmond lid HugoV achtste in een veld van 19 skiffs met 20 min 21 sec.


Ook dit keer deden een flink aantal boten van rv Rijnmond mee, met diverse nieuwe ploegen. Het doel van deze competitiewedstrijden over ruim 5 kilometer is: fit de winter door. Ieder die 3x mee doet komt in de jaarlijkse einduitslagen met een persoonlijke score. 

De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds fikse regen buien en heftige windstoten. Toch ging Rijnmond met goede moed van start.  Na het vaarklaar maken en na het stuurlieden overleg vertrokken 33 teams om deze marathon te voltooien. Tijdens de stuurlieden overleg werd bekend gemaakt dat er een alternatieve route zou worden gevaren. De route over de Kaag en het Braamsemermeer was met deze weersvoorspelling te gevaarlijk. Voordeel men behoefde geen reddingvesten aan en de route werd ingekort van 58km > 51 km. 2 Teams van Rijnmond deden aan deze marathon mee. De Merwede met ThereseB EllenB PaulK MiekeC RinusC. De Dordtse Kil met liaH HugoN BenL CockE en HansJ.  Ik kan je vertellen dat

De Rijnland marathon gaat  o.a door Leiden over de Kaag door Warmond Katwijk Noordwijk
Aan deze marathon deden 16 teams mee waaronder 3 Rijnmond teams.
Team Merwede met PaulK PaulH CarlaD Mieke en RinusC
Team De Dordtsekil met RegiH AnkeV SietskeT IneK en DiniW 
Team de Devel met BertS LiaH en JeanettePauw en HansJ

Het was vroeg opstaan om gezamenlijk aldaar de boten vaarklaar te maken .
Om 8,30 u werd het startschot gegeven onder werkelijk uitstekende weersomstandigheden .
Nadeel van het prima weer was dat er veel recreatie boten op het water waren die voor ons roeiers wat overlast bezorgden .
Maar Rijnmond trok zich daar niet veel van aan maar roeide onverminderd door .
Ondanks dat er een paar verkeerde afslagen werden genomen kwamen alle Rijnmond ploegen ruim op tijd binnen.

Subcategorieën

Artikelen over wedstrijden/Elfstedentocht

Categorie voor publicaties over wedstrijdnieuws