Op 10 januari, een prachtige roeidag in hartje winter, gingen negen roeiers met de acht naar Oud Verlaat. Voor de jarige liep het 'rondje voor de hele boot' zo aardig uit de hand.

Het roeien ging geweldig, de "Oosterschelde" is vers afgesteld door onze specialist RinusC en het is een hele fijne boot om te roeien en sturen. 

Het ponton voor de aanleg van de bouwbrug ligt in de Rotte. We kunnen er net langs met de roeiboot.

Foto met dank aan onze reporter A16.

Half augustus 2020 ligt een hulp brug klaar. Bij de pijl op foto 3 is deze brug gepland. 

 

 

 

 

Begin december stuurde onze reporter "A13" nieuwe foto's van de aanleg van de "landtunnel" onder de Rotte. 

 

Vanaf het water bij het wisselvlot zijn een paar grijpers aan het werk te zien. Maar er is meer gaande.
In de rubriek Nieuws -langs de Rotte wordt regelmatig een update gegeven over het bouw traject dat eind 2024 gereed moet zijn.In maart 2019 is de aanleg van de land tunnel tussen de A13 en de A16 weer van start gegaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen verrichte de start handeling. 

Het traject dat 40 jaar geleden werd stilgelegd zal ondermeer het verkeer langs de Molenlaan en het Kleinpolderplein verlichten. Eind 2024 moeten de werkzaamheden klaar zijn. De aanleg kost eur 497 miljoen en het gehele plan inclusief 20 jaar onderhoud is begroot op 1498 miljoen euro.

Gedurende de bouw ontvangen we informatie en foto's van onze Rv Rijnmond reporter "A13".Vanuit het zuiden gaat het traject ondergronds en passeert zo de Rotte ter hoogte van het wisselvlot.

 

 

Update 2020-02-13.
Onze verslaggever meldt dat het plaatsen van damwanden vertraging oploopt door een 'harde laag'.   
Met een zware 'Resonator' wordt nu verder gewerkt aan het intrillen van de damwand. . De mogelijke overlast voor de buurt is zo groot dat ze telkens gewaarschuwd wordt voordat de machine begint. Met een 'anti-triller' wordt de overlast beperkt. 

 

 

Half mei 2020 is het heiwerk aan de overkant (zuidzijde) gestart. 

 

 

Subcategorieën

Verenigingsberichten voor de (inter-)nationale persmap

Alles op en rond ons clubhuis