Roeien bij Rijnmond

Roeien bij Rijnmond is ontzettend leuk! Tijdens onze trainingen staan gezelligheid en sportiviteit centraal. Onze roeivereniging heeft een kleine jeugdgroep voor de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Jeugdroeilessen zijn op zaterdagmorgen om 09:00 uur, gevorderde jeugdroeiers beginnen om 10:30 uur. Je kunt net zo actief roeien als je zelf wilt, maar wij raden het aan om af en toe mee te gaan naar de regionale competitiewedstrijdjes - hier leer je nieuwe mensen en nieuw roeiwater kennen! Op zaterdagochtend staat een vast team van roei-instructeurs klaar om je te leren roeien of je techniek te verbeteren. In het voorjaar en de zomer leren we je roeien in een skiff (een smalle éénpersoons roeiboot). In de herfst- en winterperiode leren we roeien in twee-, drie- of vierpersoonsboten. 

Kun je al roeien? Geef dat dan even aan bij je inschrijving. We nemen dan contact met je op en zorgen dat je direct mee kunt roeien met de gevorderde roeiers. Als je nog niet kunt roeien, zullen we je eerst roeiles geven, voordat je zelfstandig het water op gaat.

Kan ik een keer een (jeugd) training bijwonen?

Natuurlijk, je kunt iedere zaterdagochtend een kijkje komen nemen op de roeivereniging! Om ervoor te zorgen dat we je goed rond kunnen leiden, is het fijn als je van te voren laat weten dat je komt. Laat dit weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Introductielessen

Weet je het nog niet zeker, maar lijkt roeien je leuk dan kun je introductielessen nemen. De eerste drie introductielessen zijn gratis en tijdens deze lessen kun je kijken of je roeien een leuke sport vindt. Heb je interesse in introductielessen, stuur dan een berichtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wanneer het financieel niet haalbaar is om de contributie voor het jeugdroeien te betalen, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur een oplossing bieden. Het Jeugdfonds kan het lidmaatschap voor jeugdleden (tot en met 17 jaar) vergoeden. De aanvraag voor deze vergoeding loopt via contactpersonen van het fonds, dit zijn leerkrachten, maatschappelijke werkers of buurtcoaches. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de contributie direct aan Roeivereniging Rijnmond betaald. Wil je meer lezen over het fonds? Ga dan naar de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

De aanschaf van sportkleding kan financieel ook lastig zijn. Gemeente Rotterdam stelt het Jeugdtegoed beschikbaar aan kinderen (tot en met 17 jaar) van de ouders niet meer dan 110% van het wettelijk sociaal minimum verdienen. Wil je meer weten over het Jeugdtegoed? Bezoek dan de website van Jeugdtegoed