Feestje

Vrijdag wordt het zonnig en een mooie 20 graden. Tijd om het water op te gaan en voor een feestje!

SUP

In de ochtend komt Clean up on Tour met SUP-boarden naar onze vereniging. Op die dag wordt er een schoonmaakactie op de Rotte gehouden, maar voor ons is er in de ochtend een workshop SUP-boarden.

Mocht je het leuk vinden, of je thuiswerken kunnen verplaatsen, je kan je nog opgeven via bovenstaande link.

Feestje

In de avond is het tijd voor een feestje! Het terras is nog niet helemaal af en de echte opening volgt later, maar met mooi weer willen we het mooie nieuwe terras alvast voorproeven. Bij regen of kou blijven we oud en vertrouwd in de kantine. Er worden lekkere drankjes geserveerd. 

Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur tegen een kleine bijdrage van 3 euro.
Laat even weten of je erbij bent via deze link.

Oproep: let op zwemmers.

Zwemmers langs de Rotte vragen ons om rekening met hen te houden. Als ze 'verkeerde wal' zwemmen dan zien ze ons beter aankomen maar soms helpt roepen niet of komen ze klem. Op een zomerse dag kom je er meestal een paar tegen onderweg. -SH.

Rijnmond-groen

Aan het begin van de zomer is rv Rijnmond op zijn groenst. Deze foto is gemaakt op 29 juni 2022 rond het middag uur. 

Op het linker steiger ligt de "Sloe", klaar voor de verkoop. -SH.

Ringvaart 2022

De Ringvaart 2022 is woensdag 8 juni uitgeroeid door alle drie de teams! Met 23 gehaalde 'blikken' is weer een succesvolle editie afgesloten. De wedstrijd over 100 km ringvaart begon om 06:00u met windkracht 3 mee langs de Kaag en verder noordwaarts langs Schiphol-oost.

Een hoosbui van ruim twee uur midden op de dag deed een aanslag op de ploegen. In de auto's van de begeleiding kon 20 minuutjes worden opgewarmd en verkleed maar de regen hield daarna nog uren aan.


Onze teams D8* 6-Botteboot en HC4* 101-Rijnmond Lions lagen vooraan in het veld en werden rond 17:15u soepel over de sluis in Leidschendam getild. Inmiddels was het gelukkig weer droog. Na een uur pauze werd nog ruim tien kilometer verder geroeid en met mooie tijden rond 19:50 gefinished bij Laga in Delft.


Daarna werd het drukker bij de sluis en ons tweede D8+ team kwam daar in de avond in een enorme file terecht. Zij finishten in de schemering en moesten afriggeren in het donker! Ondanks het uitstel voor slecht weer op 25 mei wisten alsnog alle Rijnmond ploegen dit jaar succes te behalen. -SH-

Hier is een reportage van team Botteboot (RVSV dispuut Botlek)

Biertje?? Bardienstdraaien is een must!!

Beste leden,

Zoals jullie weten wordt er hard gewerkt aan het testen en invoeren van een digitaal bardienst/vrijwilligers rooster. Dat is nog niet zover. Gelukkig is papier geduldig...in de gang naar de kantine toe hangt het bardienstrooster voor de komende drie maanden en is nog nauwelijks gevuld. 

Om de kantine een bruisend middelpunt van de vereniging te laten zijn, is jullie inzet hard nodig.

Vul je naam in op een eigen gekozen zaterdag en enthousiasmeer je roeimaatjes dit ook te doen. 

Kantinecommissie

Elfstedenroeimarathon 2022

Beide Rijnmond ploegen zijn gisteren ruim binnen de tijd gefinisht bij de Elfstedenroeimarathon. Ploeg nummer 30 werd zelfs vierde in een tijd van 18 uur en 17 minuten! Ploeg 53 werd 39e in 20 uur en 32 minuten. Vanwege de harde wind was er een alternatieve route waarbij de meren niet overgestoken werden en de plaatsen Sloten, Stavoren en Hindeloopen overgeslagen werden.