Breicafé woensdag 26 oktober 19.30 uur

Winter is coming dus kom en brei je warm

Haken en punniken mag ook. Ben je specialist in kerstballen breien of ben je een kei in een ander genre dan leren we graag van jou! We zijn niet té professioneel om nieuwe dingen te leren.

Tot woensdagavond! 🧶🧦🧤🧣

Carla en Marije Bernard

Reageren naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Feestje

Vrijdag wordt het zonnig en een mooie 20 graden. Tijd om het water op te gaan en voor een feestje!

SUP

In de ochtend komt Clean up on Tour met SUP-boarden naar onze vereniging. Op die dag wordt er een schoonmaakactie op de Rotte gehouden, maar voor ons is er in de ochtend een workshop SUP-boarden.

Mocht je het leuk vinden, of je thuiswerken kunnen verplaatsen, je kan je nog opgeven via bovenstaande link.

Feestje

In de avond is het tijd voor een feestje! Het terras is nog niet helemaal af en de echte opening volgt later, maar met mooi weer willen we het mooie nieuwe terras alvast voorproeven. Bij regen of kou blijven we oud en vertrouwd in de kantine. Er worden lekkere drankjes geserveerd. 

Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur tegen een kleine bijdrage van 3 euro.
Laat even weten of je erbij bent via deze link.

Roparun donatie

Roparun 2022

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven." Dat is de missie van de Roparun.

Roeien is iets totaal anders dan hardlopen, en dat maakt de afwisseling super leuk!

Over 3 weken beginnen wij, Team 065 (https://team065.nl/) aan de Roparun, een estafette van circa 550km.

Nu nog de laatste activiteiten, vergaderingen en gezamenlijk trainingen... Hoe gek het klinkt - veel rennen, amper slapen, weinig rust - hebben we allemaal zin in.

Zaterdag 21 heb ik bardienst bij de vereniging, dus kan er nog gedoneerd worden. Er is ook zelfgemaakte vegan cheesecake in de aanbieding (opbrengst naar de Roparun). Alle steun helpt!

Als je er niet ben, maar wil toch steunen doneren kan nog (vanaf 5 euro). Kijk hier: https://lnkd.in/ef57SP6f Het kan op mijn naam Marion C of op de hele team.

Tot zaterdag!

Plastic uit de Rotte

Rijnmond is benaderd door Hans van Weel van de Stichting WorldPort Cleanup. Een stichting die zich onder ander actief richt op het verzamelen van zwerfplastic in en op het (Rotte) water. Meer info hier: Litter ID Rotterdam.

Hans heeft de afgelopen periode met zijn team afval op de Rotte verzameld, dat nu in een viertal containers is opgeslagen bij onze vereniging.

Vanaf 9 mei a.s. gaat dit afval onderzocht worden in samenwerking met de Wageningen University. Het doel is om inzicht te krijgen in de bronnen en oorzaken van zwerfafval als basis voor een effectieve gezamenlijke aanpak.

Hans is nu op zoek naar vrijwilligers.

Op zaterdag 7 mei om 9 uur kan je via Rijnmond meedoen aan een schoonmaakactie op de Rotte. We varen dan - onder begeleiding van Hans - met acht tweepersoonskajaks naar de omgeving van de Lombardkade om daar plastic te vissen.

Op 9, 10 en 11 mei wordt al het ingezamelde afval gesorteerd en geregistreerd. Op dinsdag 10 mei zoeken we ook nog een aantal geïnteresseerde kanovaarders , want op die dag zal er door de gemeente een nieuw kajak-initiatief worden gepresenteerd!


Agenda:

Zaterdag 7 mei:
Schoonmaakactie op de Rotte, afval vissen. Vertrek bij de vereniging om 9 uur, duur ongeveer 2 uur. Er is plek voor maximaal 18 vrijwilligers.

Maandag 9 mei:
Sorteren afval. Verzamelen vanaf 9.30 uur; ong 5 vrijwilligers nodig.

Dinsdag 10 mei:
Welkom vanaf 9 uur. Dag voor discussie over oorsprong afval en presentatiedag. Tussen 15.30 en 16.30 uur zullen de uitkomsten worden gepresenteerd in het bijzijn van Wethouder Arno Bonte en de Dijkgraaf van het Waterschap. Je bent  van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn!
Aansluitend worden de Green kayaks gepresenteerd en gedemonstreerd.

Woensdag 11 mei:
Registreren gevonden materialen. Ook hier beginnen we om 9.30 uur.

Gedurende de dagen zal er voor eten en drinken gezorgd worden 😊

Als je geïnteresseerd bent en tijd hebt om Hans te helpen, dan kun je contact opnemen met Hans via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Parcours 24 uur van de Rotte

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen.

Dé wedstrijd live bekijken?

Op zondag 3 april wordt The Boat Race verroeid. In de kantine zullen we de wedstrijden live bekijken, want het belooft weer spannend te worden! Je bent vanaf 15:00 uur welkom in de kantine. De eerste race start om 15:23 uur, de tweede om 16:23 uur. De snacks worden verzorgd, drinken is op eigen kosten.

De wedstrijd tussen de oer-Engelse universiteiten Oxford en Cambridge werd in 1829 voor het eerst verroeid. Dit jaar vindt de 167e wedstrijd plaats. De originele wedstrijd was alleen voor heren, daarom werd de dameswedstrijd in 1927 aan het programma toegevoegd. Zondag is de 76ste race voor de damesploegen. Zowel de dames als de heren roeien op ‘The Championship Course’ in de Theems in Londen, de wedstrijd heeft een lengte van 6,8 kilometer.

Aankomende zondag wordt er dus weer gestreden om de overwinning. De zowel de dames als heren van Cambridge hebben op dit moment meer overwinningen dan die van Oxford (mannen: 85 tegen 80; vrouwen: 45 tegen 30 overwinningen).

Afbeelding parcours via theboatrace.org; foto via londonist.com

Subcategories