Fotogalerij van Internationale Toertochten

Foto’s gemaakt door diverse leden tijdens roeitochten georganiseerd door de toercommissie

Bij interesse voor eigen tochten heeft de toercommissie draaiboeken beschikbaar.

De grootste invalshoek voor buitenlands roeien zijn de wereldwijde tochten van de FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’ Aviron).

De KNRB organiseert jaarlijks geheel verzorgde reizen op buitenlandse wateren en daarnaast worden als botenproject alleen de KNRB-boten voor enige tijd gestationeerd ergens in Europa.

Natuurlijk kunnen ook buitenlandse roeiverenigingen of -bonden benaderd worden voor verhuurmogelijkheden, of men schrijft in op hun tochten.

Ook privé-uitwisselingen met buitenlandse roeivrienden behoren tot de mogelijkheden voor toertochten.

De buitenlandse roeiverenigingen vertrouwen, net als onze binnenlandse, op een goede kwalificatie door onze eigen roeivereniging. Het volgen van de toerinstructie en/of de KNRB-cursus Stromend Water is gewenst.

Verder verlangen de FISA en sommige buitenlandse roeibonden een door het bestuur ondertekende verklaring van bekwaamheid.

Please enter the password to see the content

Fotogalerij van Toertochten in Nederland

Foto’s gemaakt door diverse leden tijdens roeitochten georganiseerd door de toercommissie

Bij interesse voor eigen tochten heeft de toercommissie draaiboeken beschikbaar.

Please enter the password to see the content

Rondje Rotterdam

Ook de langeafstandswedstrijden konden gelukkig weer van start gaan. Nautilus organiseerde als eerste de roeimaraton Rotterdam-rond. Start is op de Nieuwe Waterweg, dan via de Delftse Schie naar de Rotte en de Rottemeren, door de Hennipsloot en de Ringvaart en tenslotte over de Hollandse IJssel weer terug. Een tocht over 54 kilometer. Carla van Deutekom, Jeannette van der Paauw, Roel Christiaans en Bert Schreurs pakten de draad van 2019 weer op en in hun gehuurde -en matig roeiende- wherry passeerden zijn de Rotterdamse havens, vier sluizen, en de grote waterwerken als Algerabrug (foto), Van Brienenoord en Willemsbrug.

Karelia kerkboot roeitocht 2019

Een gecombineerd team van de roeiverenigingen Rijnmond en Nautilus nam vanaf 23 juli deel aan de Karelia Soutu, een internationale vierdaagse roeitocht van 149 kilometer in Finland in traditionele kerkboten.

Even traditioneel zijn de kerkdienst voorafgaand en de champagne in de sluizen. Op Facebook staat een filmpje waarin de bijzondere roeihaal te zien is.

Feest in de sluis

Met Rijnmond…Nooit een saai moment! Op 7 juli roeiden wij de Tromp-prestatietocht een marathon in Hilversum. Lekkere temperatuur van 19 graden, droog en weinig wind.

De Merwede en de Dordtsche Kil waren weer uit de loods gehaald. Fijne boten comfortabel voor de waterwissel, heel erg stabiel en als ze gaan, dan gaan ze ook. Dat hadden we allemaal nodig voor de Tromp-tocht.

De boten hadden we ivm wegwerkzaamheden een dag eerder gebracht en opgeriggerd met vier roeiers en dat scheelde de zondag een uurtje slapen!.

De marathon bestond uit een rondje vanuit Hilversum en ging onder andere over de Vecht, Gein en Angstel langs mooie plaatsjes als Loenen, Baambrugge, Abcoude en Weesp. Over meanderende riviertjes en met waterlelies en molens. Er zaten enkele lange en ruime rechte stukken bij waarop je lekker door kon trekken en royaal boven de 10 of 11 kon gaan zitten om de vaart er in te houden.

Er zaten ook wat venijnige aspecten aan de tocht: griezelig lage bruggen (pas op voor je neus!), tweemaal een oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal, een klotsbak met zuigende vrachtschepen. Deze oversteek was weliswaar begeleid met aanwijzingen middels rode en witte vlaggen, maar daar is alles mee gezegd.

Met 50 km roeien in de benen kwamen we terecht in een hels spektakel van tientallen, sloepen terecht, inclusief hun aangeschoten bemanning. Daar lagen we dan, met 13 roeiboten, in de geur van

Rondje Rotterdam

Het rondje Rotterdam op zaterdag 7 juli 2018 was een geslaagde dag.

Met mooi weer en hoogwater rond 11:00u kon Rotterdam prima gerond worden.

De fotoserie staat