Heb jij zin om te roeien? Kom roeien op Roeivereniging Rijnmond!

 Are you an English-speaker? Want to join our club? Information for English-speaking Rotterdammers

Sinds de jaren '80 heeft Roeivereniging Rijnmond zich ontwikkeld tot een vereniging met ongeveer 250 leden en een zestigtal boten en tien kano's. Roeivereniging Rijnmond heeft sportiviteit, gezelligheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Het is belangrijk dat iedere roeier zich prettig voelt op de vereniging. Hoewel iedere roeier begint met een basiscursus, kan iedereen de vervolgstappen zelf vormgeven. Sommige roeiers gaan marathons of wedstrijden roeien, anderen kiezen liever voor een recreatievere manier van varen. Dat kan in je eentje in de skiff (eenpersoonsboot) of in een ploeg. Als het weer niet meezit, kun je trainen in onze fitnessruimte. Aan het eind van iedere training - intensief of rustig - komt iedereen samen in de kantine voor een lekkere kop thee of koffie. Of je nou op dinsdagavond of zaterdagochtend komt, er is altijd wel iemand aanwezig op de vereniging.

Voor wie?

Roeien is een sport voor alle leeftijden. Op onze vereniging kun je komen roeien vanaf elf jaar, voor de jongere roeiers hebben we speciale roeiboten die afgesteld zijn op hun lengte en gewicht. Ook voor je studententeam en voor schoolroeien kun je terecht bij RV Rijnmond, zowel binnen- als buiten schooltijd. We hebben contact met diverse scholen, waaronder het LMC, Marnix, Thorbecke en Libanon. Tevens hebben diverse studententeams bij RV Rijnmond de opleiding en training voor de Ringvaart Regatta gevolgd. Voor deelname houdt RV Rijnmond een acht beschikbaar. Lees hier meer over ploegbegeleiding voor Ringvaartteams.

Wil je ontdekken of roeien een sport voor jou is? Of wil je roeien weer oppakken? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Begeleiding

Nieuwe leden beginnen met de basisinstructiecursus. Wanneer je al roeiervaring hebt, kijken we tijdens de proefles hoe het verdere traject eruitziet.

De lessen voor beginnende roeiers zijn wekelijks:

  • Voor de jeugd op zaterdag vanaf 9:00 uur.
  • Voor volwassenen op zaterdag 13:00 uur of zondag 9:30 uur. Jongvolwassenen (18 tot en met 35 jaar) kunnen ook kiezen voor het intensieve roeiprogramma, lees hier meer over dit speciale programma.

Een les duurt ongeveer twee uur. Na ongeveer 20 lessen kun je opgaan voor het roei- en stuurexamen, waarna je met een groep zonder instructeur het water op kunt. Als je wilt beginnen met de beginnerscursus of een proefles wilt aanvragen, mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Na het basisexamen kun je je verder ontwikkelen in bijvoorbeeld boordroeien, toerroeien, gladroeien en wedstrijdroeien. Bij onze vereniging zijn instructie en coaching inbegrepen in het lidmaatschap.

Contributie

Inschrijving eenmalig €46,00
Jongeren tot 19 jaar €142,00
Studenten tot 24 jaar €159,00
Volwassenen €280,00
Gezinsleden €225,00

Het inschrijfgeld is inclusief een verenigingsshirt. In de jaarlijkse contributie zijn de lidmaatschapskosten van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) inbegrepen.