Wauw, dit moet het paradijs voor roeiers zijn!

Zaterdagochtend – 07:52 – Whatsapp bericht: “Het was toch weer voor de fiets geweest, haha”

Yes, dat belooft veel goeds! Sinds een paar dagen is het vandaag dus weer mooi weer. We hadden zelfs op de fiets gekund.

Vorige week hebben we met een enthousiast clubje mensen afgesproken om te roeien op de Willem Alexander baan. En vandaag gaat het dan gebeuren. Want: je bent afgeroeid en je

wilt wat! Ja, het is een stukje verder dan de Crooswijksebocht, maar dan heb je ook wat! Tijdens ons autoritje vanuit de stad verandert het landschap om ons heen langzaam in een prachtig Zuid-Hollands polderlandschap. Plotseling rijden we op de dijk waar ik als klein meisje naar school fietste. Nu is het niet ver meer. We zijn er bijna. Het laatste stukje rijden we dwars door de polder heen. Weg van de huizen, midden in de natuur. Wauw! Wat een ruimte! In de verte rijst een gebouw op. Dat zal de Willem-Alexanderbaan zijn! Op een grote parkeerplaats hebben we het voor het uitkiezen, er is nog bijna niemand. Bij het uitstappen valt het weer op: wat een rust, wat een ruimte! Enthousiaste roeiers van Skadi maken zich klaar om de baan op te gaan. Of komen ze juist terug? En dan...zie je die prachtige baan vanaf het startpunt. Een mooie gladde spiegel, zo lijkt het.

Wauw, dit moet het paradijs voor roeiers zijn! Op zoek naar de ingang van de kantine komen we uit in een grote loods. Bij binnenkomst zien we de riemen van RV Rijnmond al hangen. We zijn hier goed! Martine B.

Klik hier voor filmbeelden (Youtube)

Vervolg: lees de komende Dolle Klep!