Nieuwe acht te water

Op 22 september is de nieuwe acht "Haringvliet II" te water gelaten voor een proefvaart. Na maanden van hard werken door de materiaalcommissie ligt de boot er fris gelakt bij. Hartelijk dank aan Sjaak, Rob, Dick, Johan en vele anderen die dit werk op zich genomen hebben.



De proefvaart verliep voorspoedig, de boot liep prima! Enkele slidings worden nagesteld. Met de nieuw aangeschafte Coxbox is de stuur op alle roeiplaatsen prima te horen. De slag heeft nu een slagenteller tot zijn beschikking.

Om plaats te maken is de Bosma acht in tweeën gedeeld en opgehangen in de roeibak. Naast een verfraaiing van de ruimte is dit ook een begin om de akoestiek te verbeteren. Reparatie van de Bosma (na een aanvaring dit voorjaar) zou een langdurige kwestie worden.
De Haringvliet II is geschonken door SKADI waar deze houten acht overtollig was. Vanaf juni is er hard gewerkt om de boot in de vaart te krijgen. Bij het opschuren bleek een oude laklaag niet te hechten waardoor de boot vrijwel kaalgehaald moest worden.

Materiaalcommissaris Sjaak Molendijk controleert de laatste details


Op deze eerste trip hebben Steven en Loes gestuurd. Voor het sturen in de acht zijn instructiebladen beschikbaar en op te vragen bij Steven. Bij voldoende ervaring kan dit als aparte bekwaamheid worden afgetekend op de persoonlijke vaardigheidslijst.